АЙСБЕРГ 123

Великобритания изрази подкрепата си за членството на Турция в Европейския съюз. Това стана по време на посещението на британската кралица Елизабет ІІ в южната ни съседка. Според нея в чужбина Турция има уникална позиция като мост между Изтока и Запада.


ОМО ПАК ЗАСМЪРДЯ?

България води война срещу нас, нейните граждани, но това няма да ни накара да се предадем, няма да се откажем от готовността да търсим своите човешки и политически права това заявява в интервю за македонския вестник „Дневник" Стойко Стойков, член на ръководството на ОМО „Илинден" – ПИРИН. Защитавайки своето достойнство и право, ние правим огромна услуга на България , като и помагаме да се демократизира, допълва тоя червей.  Членовете и симпатизантите на ОМО „Илинден"- ПИРИН отново били подложени на натиск от страна на българските власти, информира в началото на интервюто си всекидневникът. Еми да ви направим държава! Следващите му стъпки били да се жалва в Страсбург от дискриминация в България.

СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ ….

Ректорите на Софийския университет "Климент Охридски", Медицинския университет в София и Техническия университет обявиха в понеделник, че трите висши учебни заведения (ВУЗ) се обединяват в Асоциация на изследователските университети. Те настояват за промяна в принципа на държавните субсидии като целта им е да се плаща именно за извършваната от тях научна дейност. Идеята е съвместно с бизнеса и държавата да се изготвят критерии за класиране на изследователските университети според броя изследователски звена, научни публикации в България и чужбина, признати патенти, участие в международни проекти и др. Въз основа на класирането пък трите ВУЗ-а настояват да им се плаща допълнително именно за осъществяването на различни изследвания.

БОСИЛЕГРАД

Само двама членове на политическа партия "Демократичен  съюз на българите" влизат в общинския съвет на Босилеград след проведените местни избори в Сърбия, съобщи председателят на партията Драголюб Иванчов.  19 места взима партията на Воислав Кощуница, 9 на Борис Тадич. Едно място в общинския съвет взима и радикалната партия на Воислав Шешел.   "Изборните резултати са знак, че в Босилеград владее беднотията и безработицата. Населението в града е 99% българско, а само двама българи влязоха в местния парламент", така коментира резултатите Драголюб Иванчов.

КРЪЦ КРЪЦ

Започва закриването на 20 агенции и на няколко други държавни звена и ще бъдат съкратени 700-800 души от държавната администрация, обяви  на пресконференция в Русе вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин.  След направен в правителството анализ на 39 агенции се оказало, че има дублиращи дейности. Със закриване на агенциите няма да се закрият дейностите им, а те ще преминат към отдели в министерствата, обясни Ивайло Калфин. Той посочи за пример предстоящото сливане на агенциите по приватизация и за следприватизационен контрол.  Съкращенията на агенции ще са главно в министерствата на икономиката и енергетиката, на отбраната и на земеделието и храните.

ЗНАЕТЕ ЛИ СТАРАТА ИСТИНА: СПРЕ ЛИ ВИ ПОЛИЦАЙ ВИНАГИ МОЖЕ ДА НАМЕРИ ЗА КАКВО ДА ВИ НАПИШЕ АКТ! Да се увеличат с 35 на сто възнагражденията на пътните полицаи-отличници в събираемостта на глобите, около тази идея са се обединили МВР и председателят на транспортната комисия в парламента Йордан Мирчев, обяви самият Мирчев. Нашата идея е да се въведе система за видеоуправление и контрол на трафика с промени в Закона за движение по пътищата, които да влязат в сила още от 1 юли, каза отново същия  в предаването „Дарик кафе” на Дарик радио. Първият етап обхваща 3000 км от републиканската пътна мрежа – автомагистрали и по-голямата част от първокласните пътища, поясни Мирчев. Що се отнася до работата на пътните полицаи, те ще отидат там, където няма система за видеоуправление. АМИ КОГАТО АБСОЛЮТНО НАВСЯКЪДЕ ИМА КАМЕРИ?

ЕДНО БАБА СИ ЗНАЕ….

Масларова: България се превръща в държава, която приема работна ръка от чужбина България все по-ясно от донор на граждани, които отиват да работят в чужбина, се превръща в държава, която приема работна ръка от чужбина. Това каза министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова, която взе участие в Национална кръгла маса на тема „Новата държавна политика към българите по света”.Според Емилия Масларова правителството ще работи активно по изграждането на български работни борси в чужбина. Прием на чужденци, които да бъдат интегрирани на българския пазар на труда е една от мерките, които ще залегнат в стратегията за привличане на работна ръка у нас. По думите на социалния министър тези мерки са необходими в посока на развитието на пазара на труда у нас. Тази стратегия, според Емилия Масларова, трябва да е насочена и към чужденците с издаването на зелена карта, както и към граждани от трети страни и въвеждането на синя карта. И НАКРАЯ ЩЕ ИМА АХ И ОХ, КАТО В ИТАЛИЯ, ХОЛАНДИЯ, ФРАНЦИЯ, БЕЛГИЯ, ГЕРМАНИЯ. ГЕАТ + ПРЕСТЪПНОСТ!

 

Клетва за вярност в Левски или Ботев ще полагат чужденците, които стават български граждани. Това предложи  правосъдният министър Меглена Тачева по време на кръгла маса за политиката на държавата към българите зад граница. Освен това тя поиска чужденците, които искат да станат български граждани да се откажат от досегашното си гражданство. Това обаче не се отнася за хората с български произход или които имат поне един родител български гражданин, а само в случаите по т.нар. обща натурализация. Новите ни съграждани трябвало да чуят и химна на специална приемателна церемония.  За периода 2001-2007 г. най-много македонци са получили българско гражданство – 44 %, от Молдова са 34 %, от Украйна – 5 % и от Сърбия – 4 %.

ДЖОН БАЙЪРЛИ ЗАМИНАВА ЗА МОСКВА

Американският президент Джордж Буш предложи кандидатурата на настоящия посланик на САЩ в България Джон Байърли за поста нов посланик на Вашингтон в Русия, съобщиха в сряда световните агенции, цитирайки пресслужбата на Белия дом. Предстои кандидатурата на Байърли да бъде одобрена от Сената на САЩ. Посланик в София става през 2005 г. Байърли ще замени на поста в Русия Уилям Бърнс, който става заместник-държавен секретар на САЩ по политическите въпроси. Новото му назначение е голям скок в кариерата му, т.к. Москва е една от световните столици на дипломацията. Дано носи на пиене!  

 

   


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

АЙСБЕРГ 122

АЙСБЕРГ 121

АЙСБЕРГ 120

АЙСБЕРГ 119

АЙСБЕРГ 118

 

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1072

Posted by on май 15 2008. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.