АЙСБЕРГ 116


МАЛКО РЕАЛИЗЪМ ТРЯБВА

Много хленчене се изхленчи за правата на децата и за ролята на родители и институции.


Всички са онеправдани. Едно такова ангелче на 10 години (родено през 1998 година) уби в Пловдив с чук и нож 82-годишната Запрянка Рангелова, която издъхнала в петък следобед на път за болницата. Бабата го заварила да и обира апартамента и била дотам. Преди четири години осмокласничките Антония Матева и Мария Драндарова удушиха съученичката си Маргарита Гергененова. Преди три години в  Перник седмокласник разфасофа съученика си и го сложи в буркани в хладилника. По-кротко със съжаленията и обвинения върху този и онзи! Има деца и деца.


САМО СТАТИСТИКА

Над 30% от жителите на Брюксел вече са мюсюлмани. Раждаемостта в тези общности е достигнала нива, които след 20 години ще превърнат белгийската и европейска столица в ислямски град. От 2001 година най-често срещаното име за новородените в града е… Мохамед!!! Имигрантите искат джамии, дрехи, собствени гробища, училища… Лидерът на създадената през 2004 година „Партия на младите мюсюлмани в Белгия” заяви: „Откажете се от интеграцията. Отсега нататък Белгия ще трябва да се адаптира”.

В КРАЧКА СТЕ

Нали знаете, че спре ли ви катаджия винаги може да ви намери, за какво да напише акт. Подобна злокобна практива въвежда сега и злополучната министърка Масларова, заедно с Орешарски. Те пуснаха наредба, че инспекторите по труда ще получават допълнително възнаграждение за всеки написан акт. Законен рекет му се вика на това. Винаги сте потенциална жертва на инспекцията по труда. Такава е системата, че винаги да може да ви хване в крачка. Сега когато ще дават и пари за това… жална ви майка. До редакционното приключване на броя беше приета и същата наредба и за КАТ – колкото повече глоби, толкова по-висока заплата.

ИЗПЕРКАЛ

Всичката му работа оправена на Саркози, че се зае да слага в ред интернет. Той си назначи съветник, който да следи новинарските сайтове и блоговете за него. Нарцисизъм или желание за контрол е това. Наскоро Саркози излезе с още едно скандално предложение – потребителите да плащат такса за използване на Интернет (!!!), като със събраните средства се финансират държавните френски телевизии. Дайте и ние да плащаме, за да има чиновниците, кого да назначават.

СТЕРИЛИЗИРАНА АРМИЯ В БУРКАН

Военното министерство обяви обществена поръчка в „Държавен вестник” за поставяне на камери в почивните станции и общежития на ведомството. Егати и почивката! Като пиеш две ракии вечерта и не знаеш кой къде ще те изпляска на другия ден. Ставаме все по-уязвими и контролирани. Дори в почивката няма да има почивка. Дано утре не пуснат обществена поръчка за чипове на крака, за да сте им съвсем под контрол. Министерство на Отбраната желае на всички свои служители: „Приятна почивка”.

ЧУЙТЕ!

В македонския град Струга учениците в местното училище са разделени на етнически чисти паралелки – само от македонци и само от албанци. През седмицата започна напрежение, поради желанието и на двете групи вече да са и в отделни смени – предиобяд едните и следобяд другите. Чувате ли тътена, който се носи от Македонско.

ХОДАТАЙ

Председателят на Европейския съд за правата на човека Жан-Пол Коста разкритикува преди дни България, че не предлага подходящ пост на Снежана Ботушарова, чийто 9-годишен мандат в Страсбург изтече. Тя напуска съда през април. Според дипломати Жан-Пол Коста е упражнил натиск и върху министъра на правосъдието Миглена Тачева.

ПРИЗНАЙТЕ ГИ!?

Македония провокира международен натиск над България да регистрира ОМО "Илинден", чрез Съвета на Европа  в Страсбург. "Македонците” вече са привлекли на своя страна Швеция, Холандия, Норвегия и други северни държави. България се подкрепя от Гърция и Кипър. Възможно е Сърбия и други балкански страни, които досега са били неутрални, могат да накажат България заради признаването на независимо Косово. Така не е изключено отдръпване на Гърция и Кипър също заради Косово. Български дипломат каза за в. "Сега", че се очаква остър сблъсък с Македония в Страсбург през юни.

ВИЦ НА СЕДМИЦАТА

Eдин косовар жени сина си веднага след обявяването на независимост.
Хваща го и му казва:
– Сине довечера пред прага на спалнята хващаш булката и я внасяш на ръце през прага, да не стъпва по земята щото Косово е гордо, мяташ я на леглото щото Косово е силно, сваляш и дрехите щото Косово е открито пред целия свят…
На сутринта хваща сина си и го пита:
– Кажи к’во стана?
– Ами тате, внесох я на ръце през прага, да не стъпва по земята щото Косово е гордо, метнах я на леглото щото Косово е силно, свалих и дрехите щото Косово е открито пред целия свят ….и си набих една чикия щото Косово е независимо!


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

 

АЙСБЕРГ  112

 

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=929

Posted by on мар. 27 2008. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.