АЙСБЕРГ 113

АМАН!

Преди няколко месеца в държавата нямаше нищо друго, освен няколко медицински сестри.

Сега има само влак. Няма новини, няма друго – само вагони, пожарогасителите, траури. Всички станаха разбирачи и са наясно с детайлите от случката. Не оставят хората спокойно да изживеят мъката си. Аман.

 


БСП ПАЦИЕНТИТЕ НЕ ИСКАЛИ ЧАСТНИ ЗДРАВНИ КАСИ

БСП  си проведе собствено проучване за здравните каси, заедно с Асоциацията на пациентите за реформата в здравеопазването. Все едно вълка да си прави интервю иска ли кучета да охраняват стадото. Данните изнесе Ивелин Николов. Еми като не искат частни каси да си плащат осигуровките и рушветите едновременно и да заделят и за ново оборудване и екстри на единствената държавна здравна каса. Може и срешу членска книжка на БСП да дават  и някой лев допълнително. Държавата пари  винаги ще  намести!  Два дни след червената анкета здравната каса обяви, че купува нови автомобили на стойност 400 000 лева. Още може….


ИЛИ ПРОСТОТИИ ИЛИ ДРАМИ

Като гледа човек някои телевизии напоследък ще реши, че у нас има само инвалиди, домове за сираци, полети с киселина, социално слаби, олигофрени в беда или пребити от половинките си. Е за разнообразие непременно ни пускат и катастрофи или раздухват някой незначителен случай до безобразие. Напоследък започнаха да изземат и функциите на МВР – със скрите камери залавяха дрога по заведения на столичните жълти павете и дори взимаха проби от тоалетните. Съвесем по американски ни пробутват и винаги един от малцинствата и един българин сред водещите или участниците. Някои водещи  пък решиха, че са институция и определят курса на нещата в държавата. По повода се загледайте и ще видите, че говорят ако не повече, то поне колкото гостите си.


КРАДЕЦ ДА СИ

В София се крадат по 7 -8 коли на ден, спроред статистиката на полицията. Почти половината се крадат, доката стопаните им са спрели на спирки, пред магазини, когато купуват нещо или докато си затварят гаража. Полицията намира 10% от всички откраднати коли за година. В една малка страна.  Обаче МВР шефът следи интернет  и арестува кравари и миньори. Мафия!


НА ВЪЛКЪТ МУ Е ДЕБЕЛ ВРАТА, ЗАЩОТО…


Хора, които са били оперирани в болницата на Лас Бегас в периода март 2004 – 11 януари 2008 година може да се окаже, че са заразени със СПИН и Хепатит Б. Става дума за 40 000 пациенти, които са били лекувани там. Разследване е показало, че в клиниката се използвали повторно спринцовки. Най-добре си ги купувайте сами, че къде от разсеяност, къде от немарливост ви заразили с нещо.


ПСИХО ОБЩЕСТВО

Какъв е процентът на психично здравите у нас може да се види след като гледате всички течащи в момента конкурси: Пей с мен, Мюзик Айдъл и т.н. Отговорът за съжаление е: НЕ СА МНОГО!


КИТАЙСКИЯТ ДРАКОН ИСКА ДА ЛЕТИ

Преди да умре съветският диктатор Сталин направил пророческо изказване: Франция и Англия са велики сили на миналото, ние (Съветския съюз) и Съединените щати сме велики сили на настоящето, а Китай е великата сила на бъдещето. Дали са чели, тази мисъл на другаря Джугашвили не се знае, но китайците са се заели да я изпълнят. Надуват здраво икономиката, а според последния доклад на Пентагона – само през 2007 година китайците  са похарчили за армията си между 97 и 139 милиарда долара. Драконите инвестирали предимно в стратегически ядрени сили, авиация и космически оръжия. Армията им наброява 1.7 млн. войници, над 20 самолетни дивизии  и 19 подводници с ядрени бойни глави.


ПОЧНЕ ЛИ ЕДНА ТЕНДЕНЦИЯ НЯМА СПИРАНЕ

Парламентът на Южна Осетия е изпратил молба до генералния секретар на ООН, и до още една камара институции с искане да  им бъде призната независимостта. Първите ужилени са грузинците. Парламентът на Абхазия  до броени дни също ще изпрати молба за признаване. На опашката чакат: баски, фламандци, приднестровци….


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

АЙСБЕРГ  112

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=849

Posted by on мар. 6 2008. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.2467 лв
 CHF =  1.69527 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.22562 лв
100  RUB =  2.65657 лв
 USD =  1.68926 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.