АЙСБЕРГ 112

При Цветанка Ризова вътрешния министър Румен Петков за пореден път смеси политиката с личния живот (сефте). След като преди време коментира личния живот на Татяна Дончева с думите „тишината в спалнята ражда безумия” сега се изцепи по адрес на фигурата на ген. Атанасов – „Интелектуалният ръст на Атанасов не надхвърля физическия”. Дано скоро някой от многобройните засегнати не коментира огромната брадавица на лицето на силовия министър, която според средновековните автори е белег за печата на дявола. И докато той се занимава с личния живот (затова сигурно иска да записва всичко в интернет) в доклада на Министерство на правосъдието се казва, че за 2006 година броя на разкритите престъпления е с над 11 000 по-малко. Честито! Нека продължава в същия дух!

КРАДЛИВО ПЛЕМЕ

Шефовете на университетски и общински болници поискаха здравните осигуровки да се увеличат на 9%. Това според тях щял да бъде сериозен допълнителен приход в системата. Като знаем как работят повечето болници – с делавери с гориво, преотдаване на помещения и афери с наемите, кражби на лекарства, настаняване в болниците на мъртви души и т.н. Да не говорим за рушветите, които са си институция. И още пари за това е егати наглостта. Опа.. може би трябва още по-нови коли за здравната каса, нови мебели, глезотии…. Частно здравеопазване и тогава да ви видим как ще крадете. Ефекта ще е по-здрава нация, по-добро обслужване и по-ниски цени.

 

АРМЕЙСКА ВИКТОРИНА

 

За по-малко от четири години в армията пак променят Закона за Въоръжените сили във връзка с пенсионирането на висшите военни. Новият модел за кариерно развитие предвижда намаляване пределната възраст за генерал-майор от 60 на 58 г.и за генерал- лейтенант от 60 на 59 години. Преди 4 години я намалиха, точно по обратния ред. Кой беше удобен преди и кой не е удобен сега? Евала на армия, на която това и е проблемът!

Obshtestvo.net ще даде награда (книга) на позналия за кого се променя Закона.

 

ЦИРКАДЖИЛЪЦИ

 

СДС, групата на бившите царисти Българска нова демокрация (БНД), БЗНС , ВМРО, ССД, ЗНС, Гергьовден и ГЕРБ учредиха интерпарламентарен съюз – каквото и да значи това. Атака не е поканена. Именно от атакистите дойде масовката на рехавия опозиционен митинг в столицата. Там 12 партии едвам събраха с автобуси от прованса между 2 и 8 хил. души (според различните източници), което си е пълен провал за 2 милионна София. Опаковаха се заедно и запътуваха към …… е как за къде – за политическото небитие. И само седмица след това Яне Янев изпляска една декларация да се развали съюза, защото отцепниците от НДСВ са леви и винаги са били такива. Те пък му казаха, че злобее щото не бил поканен. Хубава работа… ама обединителна и интерпарламентарна. От СДС също си заобираха крушите.

 

AUFIDERZEN

 

Депутатът от Коалиция за България и председател на ПД”Социалдемократи” Николай Камов беше брутално и закономерно изключен от групата на БСП в парламента. Гневът на червените депутати преля след като Камов гласува за вот на недоверие срешу правителството. Преди месец той удари и Р.5 , заради следенето в интернет. Според кулоарни слухове това и скандала му с други видни фигури от столетницата предопределило съдбата му.

 

ПАК ПОЛИЦЕЙЩИНИ

 

 Ползването на телефонни разпечатки да става с решение на съда, за това настоя пред журналисти в парламента председателят на парламентарната група на СДС в парламента Йордан Бакалов. Предложението му дойдде след като правителството се засили да даде на председателя на българското ФБР (ДАНС) – Петко Сертов право да да разпорежда използването на специални разузнавателни средства без разрешение на съда. Аман от това правителство. Не се знае дали е най-корумпираното или не, но е сигурно, че е най-полицейското.

 

НЕБЛАГОДАРНИЦИ

 

Сръбското министерство на правосъдието официално поиска от Русия екстрадирането на вдовицата и сина на бившия югославски президент Слободан Милошевич – Мира Маркович и Марко Милошевич. Те живеят в Москава със статут на бежанци. Сърбите хем искат руснаците да им спасяват задника за Косово, хем се пъчат като палета пред баща си.

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=769

Posted by on февр. 28 2008. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.