10 МИТА ЗА КРАСИВА И ЗДРАВА КОСА

снимка: С грижа за косата

1. Честата смяна и редуването на различни марки шампоани е полезно за косата.
Това е констатация, на която професионалните коафьори само ще се уснихнат снизходително. Косата не притежава способност да различава марката на шампоана, камо ли да изявява предпочитание към един или друг козметичен продукт.2. Редовното подстригване стимулира растежа на косата. Косата расте с 1,5 см на месец, независимо от това дали я подстригвате или не. Това, което със сигурност печелите от редовното подрязване на връхчетата, е, че премахвате цъфтящите краища, което подобрява цялостния вид на косата.

3. Препаратите за изправяне на къдрави коси не са вредни. Тези продукти са силно алкални и по тази причина – изключително агресивни за косата. Използването на такъв препарат може да се превърне в огромен проблем за жените с по слаби и тънки коси.

4. Стресът е основната причина за опадване на косата. От косата всекидневно падат от 50 до 120 косъма. Това е нормално и стресът няма нищо общо с този естествен процес. Възможно е да загубите малко повече коса, когато сте подложени на наистина "катастрофален" стрес, като например загуба на близък човек, развод, уволнение, животоспасяваща операция.

5. Боядисването поврежда косата. Съвременните бои са обогатени с достатъчно подхранващи съставки, които заздравяват косъма и правят косата по податлива за оформяне.

6. Боядисването на косата по време на бременност не е вредно за плода. Не съществува научно обосновано становище по този въпрос. Но е по разумно да избягвате боядисването на косата през първите 20 седмици от бременността.

7. Изплакването със студена вода след измиване с шампоан прави косата по блестяща. Това със сигурност ще ви освежи и събуди, но няма да окаже никакъв благоприятен ефект върху косъма.

8. На мястото на един отскубнат бял косъм израстват поне още два или три. От медицинска гледна точка това въобще не е вярно. Навикът да скубете белите косми е вреден по друга причина – с това действие може да инфектирате кожата на главата и дори да образувате рана.

9. Може да заздравите цъфтящите краища с подходящ продукт. Те не могат да се възстановят. Единственото нещо, което може да се направи, е да се подстрижат. Нащърбените върхове могат само да се направят по незабележими, ако се намажете с продукт, съдържащ силикон или пчелен восък. Това временно ще "слепи" краищата.

10. Късата подстрижка отива само на слаби жени, а дългата – състарява. Късата прическа отива на всяка дама с големи очи, дълга шия и добро самочувствие. Що се отнася до дългата, всеобщото схващане, е че не е подходяща за жени след 40 годишна възраст, но то не е достатъчно основателно. С подстрижка на етажи и дължина малко под раменете косата оптически ще изглежда по обемна.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=912

Posted by on мар. 27 2008. Filed under За тялото. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21044 лв
 CHF =  1.72899 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.20773 лв
100  RUB =  2.50532 лв
 USD =  1.66185 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.