НЕИЗКАЗАНО ОКОЛО И СЛЕД 10 НОЕМВРИ 1989

Никому неизвестната Нора Ананиева, но лична приятелка на Андрей Карлович, стана спонсор на Гриша Ганчев, спортен клуб „ЛИТЕКС” и БСП
 

Нищо съществено не се е случвало в България без чужда намеса и помощ. Само услужливи към властите историци нарекоха 9 септември 1944 г.  всенародно въстание, даже революция. Всъщност първопричината е неудържимото настъпление на Червената армия, след разгрома на хитлеристите в Яш-Кишиневската операция. Но ако си го признаехме нямаше да ги има хилядите активни борци срещу фашизма и капитализма, назначени от Тодор Живков. Промените настъпват след смяна на режима или реформите в страната започват с най-важното: смяна на собствеността и укрепване на държавността. Всъщност 10 ноември 1989 започна от есента на 1983 година. Тодор Живков бе поканен в Москва да се оперира, а синът му Владимир се изплаши, че ще убият баща му. Така Владко се заплете в първия вътешнодържавен заговор, внушен му от вътрешнопартийната опозиция на Тато. Слава Богу не успяха! И Андрей Карлович се нагърби с връщането на частната собственост от „общонародна” тя трябваше да премине в ръцете на партийната буржоазия. Накрая се намеси Горбачов, който в Берлин каза на Живков, че е време да си ходи.
Днес продължава да битува митът за някакви червени куфарчета. Истината е друга – Луканов разпръсна националния капитал в измислени от него търговски банкови клонове на БНБ и от тях всяко „наше” момче можеше да тегли, колкото си поиска милиона лева, без всякакво обезпечение. Така, никому неизвестната Нора Ананиева, но лична приятелка на Андрей Карлович, стана спонсор на Гриша Ганчев, спортен клуб „ЛИТЕКС” и БСП. А ученият, писател, демократ  Петко Симеонов с който работеше Светлана Шаренкова изпратиха Спас Русев да завърши средното си образование в Лондон, но с парите присвоени от  чуждестранните помощи, които са милиони и по-късно Спас Русев се развихря в Южна Корея, Гърция и САЩ, като специалист по телекомуникациите, за да натрупа от новата си професия милиони долари с които по-късно подпомага юпитата на Симеон Сакскобурготски и самия него. Къде е тука Държавна сигурност или може би това е Съюзът на Държавна сигурност? Както се подбиваха социалистите. Заговорът за убийството на Андрей Карлович Луканов води своето начало в Ловеч и Плевен, после Георги Найденов от „Тексим”, а накрая Мултигруп. Какъв ти Жан Виденов?
И другият мит, този за ролята на ДС, за да се краде като за последно, трябваше да бъде разградена българската държава. Яде се и се пи без да се плаща. Голтаци като Стефан Софиянски, Иван Костов и Муравей Радев, сега са състоятелни бизнесмени. Борчето Илия Павлов и криминалистчето Емил Кюлев отведнъж се превърнаха в олигарси и банкери. Днес мутрите на България продължават да са легендарни герои, за тях се пишат книги, те пълнят първите страници на пресата – къде са и как се глезят в Швейцария, САЩ и Великобритания. Впрочем, първоначалото натрупване на големите пари навсякъде е свързано и с престъпления. Имах честта в САЩ да се запозная с Пиърпонд Морган, внук на пирата Морган. Той ми показа своя музей на световното изкуство в Ню Йорк, който е подарил на всички американци. Негов пръв приятел и опонент бе на срещата ни – Хенри Форд, който е спечелил богатството си с няколко падения и възходи. А тук, у нас несправедливо забогателите се изпозастрелват. Колко от успешните разузнавачи и контрашпиони на бившата ДС сега са босове? Повечето едва преживяват като преводачи и пазачи в охранителните фирми. Малцина се възползваха от т.нар. червени пари и това бяха тези, които и в службата си бяха само търговци. Третият кит от митовете за бившата ДС са досиетата. Да, изгодна и доходна стока за политиците! Защо никой не разследва Стефан Гамизов и Красьо Черничкия?
Бойко Борисов няма да успее само с полицията и пожарната на Цветан Цветанов.  Нужна му е действаща ДАНС. Неговата, а не тази на Сегей Дмитриевич! Да, време е БСП да стане малка лява партия, както го предрече Стратега Александър Лилов след 10 ноември 1989 г.
 
Писателят Петър Христозов е автор на скандални политически романи

 

 ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

СКАНДАЛЕН СПИСЪК НА МАГИСТРАТИТЕ КООРДИНИРАНИ ОТ 27 ГОДИШНИЯ КРАСЬО ЧЕРНИЯ

ГРИГОР МАЛЕВ: ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧАИ СДС ЩЕ СЕ РАЗЦЕПИ

ПРЕД СТОТЕ ДНИ НА ПРЕМИЕРА БОЙКО БОРИСОВ

С МЪЛЧАНИЕ И СТРАХ НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ

ДОКОГА ЩЕ СМЪРДИ В БЪЛГАРСКИТЕ МИТНИЦИ?

ЗЛОВОНИЯТА НА ЕДИН ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП И ИГРИТЕ В ЕНЕРГЕТИКАТА

ПОЧЕРНЕНИТЕ РОДИТЕЛИ НА 25-ГОДИШНАТА ГАЛЯ: СЕКТА ТЛАСНА ДЕТЕТО НИ КЪМ САМОУБИЙСТВО

ЩЕ ДЕТРОНИРАТ ЛИ ЦАРЕТЕ НА КОНТРАБАНДАТА?!

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2670

Posted by on ное. 9 2009. Filed under Скандално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.24069 лв
 CHF =  1.67108 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.21028 лв
100  RUB =  2.69828 лв
 USD =  1.67983 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.