„10 000 ГОДИНИ ПРЕДИ ХРИСТА”

„10000 години преди Христа” е епична лента за живота на праисторическия човек. В една долина високо в планината кротко си живее племе, което се препитава от убийството на един мамут годишно. От неговото месо се изхранват, от кожата му си правят дрехи, от скелета нещо като колиба, а от кокалите оръжия.

В общи линии скучното битие на всеки един от нас – работа вкъщи, пак работа, пак вкъщи. До момента в който племето не бива нападнато от т.нар. четрикраки демони, които всъщност се оказват египтяни на коне, които отвличат всичко живо, защото им трябват роби за строежа на пирамидите.
Естествено няма как да мине без любовна история. Една от отвлечените е красивата синеока любима на главания герой с благозвучното име Еволет. Заедно с верните си приятели той тръгва след похитителите, за да я спаси. Минава през нещо като Алпите, после джунгли, после пустинята Сахара. То и днес е трудно да избуташ този маршрут, та как успяха хората не е ясно.
По пътя нашите герои успяха да вербуват за каузата и няколко негърски племена, които имат същия проблем – отвлечена членска маса. Заедно те повеждат на бунт хилядите роби, убиват Фараона и подпалват пирамидите. Така строежа е замразен. Еполет е освободена и всички щастливо се завръщат в селото, за да сеят от подарената им от негрите царевица. Настъпило е ново време в което мамутите са на изчезване и праисторическите хора навлизат в нов
  бизнес – земеделския. (Е тогава е нямало САПРД, та се наложи древните повечко да покопаят).  
Лентата много напомня по сюжет други два филма „Апокалипто” и „Предводителят”. Особено красиво са направени египетските платноходки с червени платна плаващи по Нил. Не може да се отрече, че филмът до докарва откъм декори. За съжаление го няма много много откъм съдържание. На любителите на антропологията при всички случаи ще свърши работа. Приятно гледане!

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=877

Posted by on мар. 13 2008. Filed under Култура. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.