ЯДРЕНИЯТ СИНТЕЗ – НАШАТА НАЙ-ДОБРА ЕНЕРГИЙНА ВЪЗМОЖНОСТ

Пат Буун е роден на 1 юни 1934 година в Джаксънвил, Флорида. Един от най-известени американски поп-изпълнители, телевизонна звезда, актьор, хитов писател. Завършва Колумбийския университет. Активно свързан с консерватвните течения в американската политика. Близък подръжник на Роналд Рейгън. Говорорител на асоциация 60 +. През 2009 публикува статия в която сравнява либералите с ракови клетки.  На 38-та годишна конференция  Консервативна политическа активност, през февруари 2011, получава награда за цялостен принос към консерватизма.
 

Надявам се осъзнавате колко специални сте.  Аз, да, когато размишлява, за тази кръгла топка, която населяваме. Вярвам, че нашата  благословен свят е уникална част от прекрасна вселенска мелодия. Алберт Айнщай е рамишлявал: „Земята не се е появила посредством инцидент; това е научно немислимо”.

Всички наши последващи космически изследвания не откриха нито една планета, която да има условия за поява и развитие на човешки живот. Човекът контролира своя живот, докато всички останали форми на живот трябва да се приспособяват към окръжаваща ги среда и са контролирани от нея.

Основна е човешката способност да контролира в своя живот достъпът до енергия.


Колкото повече хора населяват тази планета, толкова повече енергия трябва да бъде развивана и да става достъпна. Енергията е абсолютно необходима за:

–    Земеделието, във всички му форми, и за производството на питейна вода
–    Транспорта
–    Продукцията на практически всички стоки от които се нуждаят хората
–    Осигуряване на човешкия конфорт и оцеляване при всички метереологични условия

На Земята има три енергийни източника, които са резултат от научния прогрес. В природата те са атомни.


Първо, Земята е уникална с това, че има живот, който се захранва от фотосинтезата, енергия произвеждана от слънцето. Тази колосална енергия се получава от синтеза на водород и хелий – и последващото освобождаване на енергия. Учените описват Земята, като органична батерия, която се зарежда от слънцето, толкова дълго, колкото съществуват и двете и които наричаме Слънчева система.

Второ, Земята е уникална с огромните си количества на способни на ядрено деление тежки елементи, които се срещат в природата, като уран и торий. Те са много редки навсякъде друга във Вселената, където водородът и хелият съставляват 99 % от всички налични елементи.


Трето, Земята е уникална с големите си количества на деуторий или тежък водород. Във Вселената, приблизително 2 на 100 000 водородни атома са деутронни, докато на Земята това съотношение е 1 към 5500. Само Тихият океан съдържа 10 до 42 енергийни единици от тези изключителни атоми.

Може би с право се питате… „За какво обяснявате всичко това, проф. Пат?”. Ще ви кажа. Става въпрос за човешкото оцеляване на тази уникална планета. Изучавах с група учени-физици тези три източника на енергия, от които зависи нашето бъдеще. И само в един от тези три се съдържа нашата последна надежда.

Третият избор, този с който сме запознати, но най-уязвимият, е енергията произвеждана от химическите реакции, които генерират топлина чрез изгарянето на въглеводородни изкопаеми горива. Учени предупреждават, че до 300 години ще изчерпим резервите от изкопаеми енергийни източници.

Абсолютно задължително е човечеството да прояви интелигентност и разсъдък и да управлява пърият и втория вид енергия, защото третият се изчерпва и не може вече да се създава.
Започна ли да ви се подрежда картинката?

Вторията, временен, избор на енергия се произвежда от атомната реакция на делене на тежки елементи като уран, елемент 92, изотоп 235, или торий номер 92, изотоп 232. Това е почти „патагонски” и за мен, но съм мотивиран да науча каквото мога…докато всички можем.

Обаче, деленето на елементите, в причинена от човека ядрена реакция, е обратното на природата и начинът по който е създадена Вселената. Независимо дали вярвате в Сътворението от ръката на Бог или Големият взрив, еврейските и христиняски учени, с които със разговарял, ми показаха, че създаването на Вселената е станало чрез синтез. Сътворението е процес на изграждане, чрез съчетаване на елементи, а не разделянето им.

Разделянето на атомите води до редица проблеми като радиация, радиоактивни отпадъци, вероятни взривове, аварии (като Фукушима и Чернобил) и зловещата възможност да се изпозват атомната сила за войни и унищожение.

Така че какъв е отговорът… нашият единствен отговор?

Единствената дългосрочна надежда е първият избор – процес на ядрен синтез, където два леки елемента изграждат един малко по-тежък атом, паралелно с освобождаването на енергия. За учените (аз не съм от тях), най-добрият известен и разбираем пример е: H2 +H3 >He + 17.6 MeV (енергийни единици) + n (неутрони). Има още много синтезни реакции, всяка със своите предимства и недостатъци. 

Това е основният процес чрез който е станал Големият взрив или Бог е инициирал или създал света. Това е и основния процес чрез който слънцете отделя енергия, която ни дава живот.


Ето и основният аргумент: Нашата земя има достатъчно тежък водород (деутерий), за да захранва, практически завинаги, целия свят с енергия.

Така че контролирания ядрен синтез е нашият първи избор, защото:

–    Следва законите на създаване на Вселената;
–    Няма негативни аспекти, свързани със синтеза или деленето на атомите;
–    Фактически е неичерпаем източник на евтина енергия (един път развита и пусната в експлоатация), способна да задоволи 100 % от енергийните нужди на Земята

Една финална мисъл. На животните и хората са направени различни по природа – на иврит  „нефеш” и „нешама”. Нефеш е животинският инстикт за оцеляване, комфорт и възпроизводство. Нешама е висшата природа, отражението на самия Бог, която вижда голямата картина и осъзнава колко свързани и взаимозависими сме всички ние.


Както казва д-р Джералът Шрьодер: „Когато двете природи са в синхрон могат да се постигнат велики цели”.

Това е и моята надежда, докато пиша тези редове.
 
 
Текстът е публикуван на блога на автора


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ДИКТАТУРА НА КОНСЕРВАТИВНИТЕ THINK-TANK’-ОВЕ

ГЕОРГИ МИРСКИ: СИРИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ШИИТСКА СЕКТА, В КОЯТО ВЛИЗА 11% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО

РАЗМИШЛЕНИЯ ЗА СЪБИТИЯТА В СИРИЯ

ЙЕМЕН: ЗАПЛИТАНЕ НА КОНФРОНТАЦИЯТА

ХИСПАНИЗАЦИЯТА НА АМЕРИКА

КЛАУДИЯ КЕМФЕРТ: ДЕЛЪТ НА ВЪЗОБНОВЯЕМИТЕ ЕНЕРГИЙНИ ИЗТОЧНИЦИ СЕ УВЕЛИЧАВА

ИВАН ГЕНОВ: НАТРУПВА СЕ МАСОВ МЪЛЧАЛИВ СОЦИАЛЕН ГНЯВ, КОЙТО НЯМА КАК ДА НЕ ПРОГОВОРИ

ЕВРОПЕЙСКИ МИНИСТЪР ПРИЗОВА ЗА БЕЗПЛАТНА СТЕРИЛИЗАЦИЯ НА НАРКОМАНИ И АЛКОХОЛИЦИ

ЗА РОЛЯТА НА АРМИЯТА В АРАБСКИЯ СВЯТ

КРИЗАТА В КАЙРО Е ТЕСТ ЗА ОБАМА- проф. Андраник МИГРАНЯН

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3913

Posted by on юни 3 2011. Filed under Утре. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.