ЩЕ СТАНЕ ЛИ ГЕРБ ИНТЕЛИГЕНТЕН? А БОЙКО БОРИСОВ?

Интервю с писателя Петър Христозов

Преди да бъде назначен Росен Плевнелиев за президент, вие казахте, че за да потръгнат нещата в България, трябва Кристалина Георгиева да стане премиер, а Бойко Борисов – президент. Сега  идеята за „интелигентния” ГЕРБ отново се възражда, но като че ли моментът вече е пропуснат?

Няма по-зле от българите в Европейския съюз! Във всички възможни класации сме на дъното. Управляващите ни втълпяват, че виновна е кризата, но защо тогава „фалиращата” испанска държава дава за Коледа 12-та и 13-та пенсии на възрастните си хора, а нашата, въпреки че е „стабилна”, не намери и по 5 лв.? Явно проблемът е в икономическата политика на правителството. Затова смятах, че е добре  Кристалина Георгиева да стане министър-председател – тя е икономист със закалка на финансист в САЩ и Русия.  Всъщност тя е единственото добро кадрово попадение на Борисов. Не веднъж съм казвал, че ГЕРБ е несполучлив сбор от милиционери и партийни секретари, а от такъв „материал” дори вездесъщият ни премиер не може да направи интелигентна политическа партия. Неговите зли гении са Симеон Дянков и Цветан Цветанов.

Но Цветанов успя да натресе Борисов на Барак Обама и да го върне на бял кон в политиката.

Не мисля, че се получи, въпреки неистовите напъни на купените медии. Това, което Цветанов направи, е, че вече половин година държи в шах САЩ, Израел и Европейския съюз за атентата в Бургас. Но не го прави съзнателно, а защото е лаик. Унищожи професионалистите, които можеха да съберат годни доказателства за терористите, и сега мишката се напъва да роди планина. Вие допускате ли Мосад и ЦРУ да не знаят? А кучето не е заравено дълбоко… Дописвам романа си „Грешникът”, който ще излезе до края на февруари 2013 г., и в него ще блесне потресаващата истина.

В последната ви книга – „Изборът”, образът на главния герой Борис е ужасен! Мразите ли Бойко Борисов?

Радвам се, когато има такива прототипи за политическите ми романи. Бойко Борисов ми е интересен. За мен той е непораснало дете, връстник на големия ми син. Момче над 50-те с неизживяно детство.  Баща му е полковник от ДС, после понижен в пожарникар, а майка му – учителка. Има и кака, доста по-голяма от него. Тази среда го е разглезила, но и подтискала – от тук и неистовото му желание да бъде голям. В СИК и „Ипон” също е бил изпълнител. В спорта е бил учебна круша, не му е стигала смелост да се състезава, а сега се кичи с данове и черни пояси. Познавате ли друг български офицер, от войската или полицията, който сам да си проси от държавния глава втора звезда?  Такава генералска звезда е играчка, а не заслуга. А да искаш да се докажеш като футболист, когато си малко над 50-те и тежиш много над 100 килограма? Да даваш интервю, че след властта ще си намериш госпожица, когато за бившата ти жена и за дъщеря ти се грижи друг в далечен Лос Анжелис? Това е за срам, а Борисов се хвали. На дете се прощава, но когато си мъж, генерал и премиер, това вече изглежда дебилно.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=5711

Posted by on дек. 7 2012. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.