ЩЕ СЕ СЪБУДИ ЛИ ЗАПАДЪТ?

Pat Buchanan

НАИСТИНА ЛИ ШВЕДИТЕ СА ПРОБЛЕМЪТ НА ШВЕЦИЯ?

Автор: Патрик Бюкянън

След като британският войник, облечен с благотворителна тениска „Помощ за героите“, беше стъпкан, наръган и убит с мачете и касапски сатър, и обезглавен, правителството на Торите посъветва собствените си войници, че е вероятно е най-добре да не се появяват в униформа по улиците на своята столица.

И двамата убийци бяха ранени от полицията. Единият беше сниман и записан. Неговото послание е:

„Има множество стихове в Корана, които казват, че трябва да се борим с тях, както те с нас. Око за око и зъб за зъб. Извинявам се на жените, които трябва да видят това днес, но в нашата собствена земя жените виждат същото. Вашите хора никога няма да са в безопасност.“

Според ITV, единият убиец, този с окървавените ръце, е обявил: „Заклеваме се във всемогъщия Аллах, че никога няма да спрем да се борим с вас“.

И двамата убийци са приели исляма африканци, и двамата са родени в Британия.

И Стокхолм и предградията му няколко нощи подред бяха обхванати от бунтове, вандализъм и палежи от страна на емигрантски тълпи, които протестираха срещу убийството на 69 годишен мъж с мачете, застрелян от полицията.

„Имаме институционален расизъм“, казва Рами Ал-хамиси, основател на група за „социална промяна“.

Швеция, расистка държава?

Сред развитите нации, Швеция е 4-та по брой приети бежанци и втора съотнесено като процент от населението й.

Наистина ли шведите са проблемът на Швеция?

Вестник Вашингтон поуст пусна на първата си страниц снимка на Ибрахим Тодашев, професионалист по бойни изкуства и приятел на Тамерлан Царнаев, който с брат си Джохар, постави бомбите за масовото убийство на Бостънския маратон. Те също са приети със статут на бежанци в Съединените щати.

Може би някой се чуди дали Западът ще се събуди, за да види новият свят в който живеем или ще продължи да се придържа към емиграционните политики датиращи от либералната ера, която отдавна е мъртва.

От 1965 година насам емиграционната политика на Съединените щати се ръководи от хора, които мразят Америка и искат нация, която да прилича по-малко на Европа и повече на континентална реплика на Общото събрания на ООН.

Отвъд тази визия лежи идеология, идея фикс, че Америка не е нормална нация на кръв и почва, история и герои, а нация появила се от идея, идеята, че всеки, който пристигне тук, вдигне си ръката и се закълне пред Декларацията за независимостта и Декларацията за правата, де факто, не става само юридически гражданин, но и американец.

Това е толкова вярно, колкото да кажете, че някой, който пристига в Париж от Африка или Близкия изток и си вдигне ръката, за да декларира вярност към Правата на човека,  става французин.

Каква е опасността през която Америка и Западът са изправени?

Връзките на расата, религията, етноса и културата са преобладаващите ветрове сред човечеството и разкъсват страни и континенти. И ако водим хора от цял свят тук, те не изоставят своите стари зависимости и ненавист зад себе си. Мнозина ги носят, понякога дремещи, в своите сърца.

–––––––––––––––––––––-

Патрик Бюкянън е роден на 2 ноември 1932 във Вашингтон. Един от най-известните американски палеоконсерватори. Старши съветник на президентите Ричард Никсън, Джералд Форд и Роналд Рейгън. Бюканън е изолационист по отношение на американската външна политика и е за строги мерки по отношение на емиграцията.  

Мнението е публикувано на блога на автор. Със съкращения.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=6486

Posted by on май 27 2013. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.