ШОК И УЖАС В СЛЪНЧЕВ БРЯГ

Хотелиери, ресторантьори и наематели на търговски обекти в Слънчев бряг са шокирани от безумно слабия сезон през това лято.

Повечето от малките хотели са полупразни, заведенията също, а продавачите на сандвичи, дюнери и пици са категорични, че оборотите са катастрофални.


Така например Тодор Д., собственик на ресторант от Свети Влас, сподели, че през миналата година през това време оборотът на заведението му е бил между 4 и 5 хиляди лева, а сега едва достига 500

20 хотела от Слънчев бряг вече затвориха и обявиха фалит. Други 80 пък са обявени за продан.

Като причина за срива на този сезон се смятат няколко фактора.

Първо – презастрояването на комплекса и вече отблъскващия му вид за туристите. Второ – eвропейското първенство по футбол, което насочи много потенциални туристи към Австрия и Швейцария.

Важен фактор и е че България вече се слави като страна на евтиния алкохолен туризъм и не особено високото качество на обслужване в част от хотелите. В Слънчев бряг започват да идват все по-ниско платежни туристи, което се отразява катастрофално на оборотите.

Тодор. Д. сподели много интересна, но и тъжна случка отпреди няколко дни. Тогава в ресторанта са дошли трима руски младежи. Те са си поръчали една супа и три лъжици, след което и тримата започнали да се хранят от нея.

После са поискали една бутилка бира с три малки халби и са разлели бирата по тях.

Само този случай е достатъчен, за да обрисува ситуацията в по-голямата част в ресторантите от Равда до Елените.

Васил Костов (news.bg)


 ПОСЛЕДНИТЕ 5:

СЕВЕРНАТА ДЕМОКРАЦИЯ СЕ ИЗРОДИ

БЕЛИТЕ ЩЕ СА МАЛЦИНСТВО В САЩ ДО 2050 ГОДИНА

 

ПО КОСЪМА ЩЕ ТЕ РАЗКРИЯТ

 

БЪДЕЩЕТО НА ПАЗАРА НА НЕДВИЖИМОСТИ У НАС

ОТ ПРОДЪЛЖАВАЩИЯ ВСЕ ОЩЕ ОСТЪР СБЛЪСЪК ОБАМА – КЛИНТЪН ПЕЧЕЛИ МАККЕЙН

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1220

Posted by on юли 2 2008. Filed under Утре. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.23646 лв
 CHF =  1.68128 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18663 лв
100  RUB =  2.64111 лв
 USD =  1.67595 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.