ШВЕДСКА ПАРТИЯ ПОИСКА ДОГОВОР ЗА ИМИГРАНТИ

Шведската консервативно-либерална партия „Nya Moderaterna” поиска имигрантите в страната да подписват т.нар. Шведски договор. Той трябва да документира, че новодошлите са наясно с шведското законодателство, правила и ценности. В случай на отказ за подписване на договора, следва да се преразгледа достъпа до социални и други придобивки за имигрантите. Работна група от партията е подготвила предложението, което да се приеме на предстоящия конгрес на организацията.

„За нас е особено важно когато хора от различни култури се струпват в страната ни, да са абсолютно наясно как е уреден животът в Швеция”, обяви секретарят на партията Пер Шлингман пред радио Ехото на Швеция. „Целта е да сме сигурни, че ще продължат да се спазават шведските ценности като равенство и т.н.” допълва Шлингман.
Няма да има изискване за подписване на договора в случай на искане за политическо убежище. Точната форма на договорът все още се изработва, но секретарят заяви, че най-верояно тя няма да важи за граждани на страни членки на ЕС.
Работната група представи още предложения към страни с изключително голям брой потенциални имигранти. Новопристигащите  трябва да получават социални придобивки и помощи, само ако се насочват към места, където има нужда от работна ръка.


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

Д-Р ДЕСИСЛАВА ГЕОРГИЕВА: НЕ ЕМИГРИРАМ, ТЪРСЯ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА

ЧАКА НИ БУМ НА ПРЕСТЪПНОСТТА

ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО

ОНБ НАСТОЯВА ЗА ИЗТЕГЛЯНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ КОНТИНГЕНТ ОТ ИРАК

МЛАДЕЖТА НА БЪЛГАРИЯ И ДИСЦИПЛИНАТА В УЧИЛИЩЕ

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1736

Posted by on ное. 28 2008. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.