ШАХТИ ОЧАКВАТ СВОИТЕ ЖЕРТВИ

Шахтите из цял един квартал в София са откраднати. Триметровите дупки вече месеци зеят в очакване на някоя жертва – малко дете, автомобил, закъснял подпийнал съпруг…

В Столична община очевидно се действа постфактум – убит от кучета дава началото на кампания за бездомните кучета, паднал балкон, завършил със смърт, е повод за инспектиране на опасните сгради… и така нататък. Много е вероятно случаят с шахтите в Манастирски ливади – Запад (София) да се разреши с някоя трагедия.

Проблемът е на всички градове в България. Конкретният пример е просто илюстрация. Какво трябва да се случи, за да спрат пунктовете да изкупуват подобно желязо, полицията да спира каруците с нарушители (колко и да не е приятна тази работа) и реално да ги проверява, да се забранят каруците из София, общината да заварява решетките или да ги замени с нов материал?

Проблемите са много, така е, но целта на политиката и институциите й е да ги разрешава. И то не постфактум, а по възможност превантивно. 

Политическото общество "бичи" боклуци из шахтите. Не е естетично, но е по-безопасно. Пък и ще е по-лесно на Столична община да се ориентира къде са, когато някой ден ги потърси. 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ЗА ЛИЧНИЯ ПРИМЕР И ВЕЧНИЯ ВАНДАЛИЗЪМ

СЛЕД ГОРИВНИЯ – И ЗДРАВЕН ПРОТЕСТ?!

ДЪРЖАВА И ОБЩИНИ УПРАВЛЯВАНИ ОТ МЕДИИТЕ ГУБЯТ ХАРАКТЕРИСТИКИТЕ СИ

ГРАТИСЧИЙСТВОТО В СОФИЯ КАТО НАРАСТВАЩ СОЦИАЛЕН ПРОБЛЕМ

КАРУЦИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКА СОФИЯ

НИТО БИРА, НИТО СОК…, А ВОДАТА КАК Е?

ТРИ УСЛОВИЯ, ЗА ДА НЕ СМЕ ХРАНИТЕЛНИЯТ БОКЛУКЧАРНИК НА ЕВРОСЪЮЗА

КОНСУЛТАТИВНИЯТ СЪВЕТ ПО НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ МЕЖДУ АВТО-УИКИЛИЙКС И КВАРТАЛНОТО КАФЕНЕ

ИЗЛИЗА ЛИ ДЪРЖАВАТА ОТ КОНТРОЛ

ДА ВЪРНЕМ ПОЛИТИКАТА В ПОЛИТИКАТА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3882

Posted by on май 15 2011. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.