ЧУЖДИ РАБОТНИЦИ – НАШИ ПРОБЛЕМИ

Дочакахме залагането на поредната бомба със закъснител, а именно вноса на чужди работници. Проблемът е, че става въпрос за хора от други континенти, за хора с друга култура, за хора с друга ценностна система. Идеята е да се внесат с хиляди и да им се обособят отделни квартали. Това означава, че те ще бъдат още от самото начало отделени от нашето общество и там в техния квартал ще властва закона на техните разбирания. В този квартал чуждестранните групи ще бъдат мнозинство, а нашите съграждани ще са малцинство.

Нормално е културата в едно общество да бъде културата на мнозинството. В случая ще бъдем изправени пред редица проблеми. Основният е, че новата група от хора ще се стреми да налага своята култура. В този смисъл тя ще бъде контракултура на нашата, която и без това е прекалено крехка. Идеята да се отделят чуждите работници в ,,свой” квартал е умишлено отчуждаване на голяма група хора която е от друг етнос, друга вяра, друга култура и изобщо няма нищо общо с нас. Доста хора си спомнят времето, когато в България е имало виетнамски групи. Нека си помислим каква ценностна система би имал човек дошъл от хиляди километри с единствената идея да печели пари. Как такъв човек би променил своите нрави и би преосмислил своето поведение в наша полза? Отговорът е НИКАК.

 
Йордан ТОДОРОВ
 
 


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

ЕВРОПА СТАРЕЕ ЛИ, СТАРЕЕ

АЛБАНСКАТА ИДЕЯ В КРИЗА

ПАНАЦЕЯ ЛИ Е ПЪЛНИЯТ КОНТРОЛ

ВИОЛЕТА
МИХАЙЛОВА: СЪВРЕМЕННИЯТ ЧОВЕК Е ЗНАЧИТЕЛНО ПО-ВИСОК ОТ ПРАДЕДИТЕ СИ

АМЕРИКАНСКИЯТ СЕНАТ РАЗРЕШИ
ПОДСЛУШВАНЕТО

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1483

Posted by on сеп. 25 2008. Filed under Утре. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.