ЧИПЪТ, КОЙТО СЪМ „АЗ”!

  Ще имаме нови международни паспорти и нови лични карти. По-хубави. В тях ще има и специален чип с биометрични данни. Както  сполучливо писа един вестник „личната карта ще издава на кой Бог се молим”.

Те ще съдържат биометрични данни – ръст, цвят на очите, пръстов отпечатък – и дори религиозна принадлежност.  Промяната по думите на Румен Петков се налага заради отпадането на визовия режим със САЩ!!! Човек чак да се зачуди, как всички останали 7 милиона българи са се юрнали да ходят натам и това е проблем номер 1. Не че не е важно, но е несериозно като аргументация. Да вкарат някъде информация и за майчиното ми мляко, в случай, че поискам виза, за да вляза в една страна. Съгласете се, че е смешно.

Да не говорим за указаната религиозна принадлежност. В понеделник на 30 февруари 2011 година, когато излиза новата ми лична карта пълна със всичко знайно и незнайно за мен,  в нея ще пише, че съм източноправославен християнин. С сряда същата седмица срещнах един човек, който промени живота ми завинаги, защото ми отвори очите и ми показа пътя, чрез Бахайската вяра. До неделя вече бях Анабабтист и като съвестен гражданин, за трети път подадох документи за смяна на документите. Иначе щях да съм излъгъл и да се превърна в престъпник.

Очевидно Европа върви по път, който не може да извърви докрай. До каква степен човешката психика може да понесе разголването на личността. Края на всяко съкровенно и лично нещо в съществуването ни. Тоталната намеса и регулиране на всяко наше действие. И оттам превръщането на всеки един  от нас (повтарям ВСЕКИ) в потенциален престъпник.

И не е далеч деня в който, чрез подобни чипове ще ни идентифицират в банката, бензиностанцията, на улиците, в магазините, на гарите, в университетите, асансьорите и навсякъде, където има човешка дейност. И не само в София, Варна или Пловдив, а и до най-закътаното градче, където човек „може” да се откъсне от проблемите и да се скрие за няколко дни.

Целта е ясна: АБСОЛЮТНА ИДЕНТИФИКАЦИЯ. Всяко абсолютно нещо, крие абсолютни рискове и може да навреди абсолютно.

Запитайте се към какво бъдеще вървим. Искаме ли го. И колко далеч от нас е то.

И стига с това, че това не важен проблем. Най-важната ценност за мислещия човек е свободата! Тя и нищо друго. Корупция -> престъпност -> беднотия ( в този ред) идват от оскотяването и апатията, когато някой друг мисли вместо теб, а ти доволно или не се носиш нанякъде по течението.

Калоян Методиев

1 ноември 2007 – Денят на народните будители

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=636

Posted by on ное. 1 2007. Filed under Утре. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.