ЧЕШКА ФОТОГРАФКА ОТКРИ ЛИЦЕТО СИ В КАРТИНИ НА СТАРИ МАЙСТОРИ


Млада чешка фотографка видя себе си в женски портрети от стари майстори. В цикъла “Жени” Вера Стухелова представя серия от свои автопортрети, направени в духа на знакови творби от Енгр, Фрида Кало, Рембранд, Леонардо да Винчи. Образът на чешката фотографка гледа не само от портретите, но  и от сериите “Очи” и “Писма”, включени в изложбата.


Експозицията е подредена в една от залите на историческия музей и за откриването й завчера дойдоха посланикът на Чешката република Мартин Клепетко и директорът на Чешкия културен център Михаел Поспишил. Културният пратеник представи изложбата, като уточни, че изкуството на Вера Стухелова обединява фотографията с живописта и по тази причина творбите въздействат като картини. Живописните фото пана на авторката  разкриват съкровени, “лични пространства”, каквото е мотото на изложбата, на една жена, обградена от спомени за близки хора, събития и преживявания. Изложбата “Лично пространство” впечатлява с модерните си внушения и е една възможност за проникване в интимния свят на един човек.

 

Валентина Караджова

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=993

Posted by on апр. 17 2008. Filed under Култура. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.