ЧЕТИРИ ВОЙНИ ПО СРЕДАТА НА ИКОНОМИЧЕСКИ УПАДЪК

Едуард Кох е роден на 12 декември 1924 г. в Ню Йорк. Произхожда от консервативно еврейско семейство от Бронкс. Участник във Втората световна война. Юрист. Девет години е конгресмен (1969-1977). От 1978 до 1989 г. е кмет на Ню Йорк. Автор на множество политически книги, телевизионни предавания и стотици статии.
 

В момента участваме в четири войни, отговорността за три от тях е на Барак Обама. Четирите са: Ирак, Афганистан, Либия и Йемен. Последните три са войни на Обама. Афганистанската станa негова, когато той изпрати допълнителни 30 000 души там. Останалите две са пряко инициирани от него.

Американското общество страда от суровата икономическа депресия, която принуждава местните власти да съкращават учители, полицаи и друг персонал. На същото това общество му се говори за нуждата от реформи в социалната система и здравеопазването, сложени на дъската за рязане, с големи съкращения, които направо ги обезобразяват. Общество в подобна ситуация не е в настроение да подкрепя започването на нови войни и разширяване обхвата на старите, с повече от 100 милиарда долара годишно харчени в Афганистан.


Ние сме в Ирак от 8 години и в Афганистан от 10. Губим млади американски войници всяка седмица в Афганистан, често в Ирак, а военните и техни подръжници искат да продължаваме с още няколко години участието си и в двете страни.

В края на годината, президентът Обама, ще се изправи пред решението да върне войските у дома или да остави голям брой от тях там. Нашите войнци днес са избивани от афганските войски, които тренирахме да защитават собствената си страна.

За последната седмица в Ирак 6 американски войници са убити от минохвъргачен огън. На 10 юни агенциите писаха: „От март 2009, най-малко 57 души, включително 32 американски военни, са убити в най-малко 19 атаки от страна на афганистански военни, които обръщат оръжията си срещу коалиционните партньори. Други 64 са ранени… Повече от половината от случаите са от първите 5 месеца на тази година, като сигнализират за ескалация на броя и честотата на атаките. Докато талибаните са приписват активи за тези атаки, официални представители на НАТО обявяват, че в мнозинството от тези случаи произлизат от неразбирателства и спорове, които прерастват в насилие”. Вярвате ли им?

Знаем че Съединените щати харчат огромни суми в тези войни и плащат повече от 75% в бюджета на НАТО, докато нашата собствена страна не може да похарчи необходимите пари за разпадащата се инфраструктура, а Китай се движи напред със строежа на язовири и влакове-стрели, намирайки работа на населението си, докато ние страдаме от продължаваща безработица, която надминава 9 %.

Колко дълго може да продължи това преди да се опомним и да го променим. С думите на химна на граждански свободи – „Колко дълго. Твърде дълго.”

Материалът е публикуван в консервативния сайт Newsmax

 


Последни публикации:

ПОЛИЦЕЙСКАТА КОМИСИЯ НА ЛОС АНДЖЕЛИС ГЛАСУВА ЗА СПИРАНЕ НА КАМЕРИТЕ ПО КРЪСТОВИЩАТА

БЕН ЩАЙН: ПАРИТЕ СА ИЗВЪНРЕДНО ЕМОЦИОНАЛЕН ВЪПРОС

ТЪМНАТА СТРАНА НА ТЕЛЕВИЗИОНАТА РЕКЛАМА

ШВЕДСКИТЕ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ ИСКАТ ПРОМЯНА В НАЦИОНАЛНИТЕ ПРАЗНИЦИ В ПОЛЗА НА МЮСЮЛМАНИТЕ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3942

Posted by on юни 16 2011. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.