ЧАШАТА ПРЕЛЯ

С проекта на правителството за нов закон за събранията, митингите и манифестациите се цели една дискриминация, един покварен опит да се елиминират граждански, синдикални и човешки права. В него се предвижда публичните социални прояви да бъдат забранени в района на НС, президенство, министерски съвет, министерства, здравни заведения, съдебни палати и други обекти , свързани с националната  сигурност, както и се забраняват блокадите на републикански пътища, мостове, надлези и подлези към тях.
С други думи ще си протестираме в градинките, необятните ниви, на поляните или в “гората”, за да необезпокояваме правителството, да не тормозим нашите честни, работливи и почтени депутати и министри.

Според Валентин Никифоров – вицепрезидент на КНСБ с одобряването на този закон се цели Управляващите да принудят българските граждани да си “мълчат “ до изборите. Пресен пример за това е протеста на работниците от Кремиковци, които подготвят  колективен иск до международният съд в Хага за неизплатените им заплати и безхаберието на държавата и ръководителите на комбината за съдбата на дружеството.
 Новия проектозакон забранява на митинги да се водят животни или да се използват превозни средства. Явно управляващите “осъзнават” че по този начин ще се ограничи средството използвано от фермерите на митингите – селскостопанска техника, трактори, влекачи, домашни животни и др. Таксиджиите и тираджиите също се лишават от основния си “атрибут” – колите.
С този законопроект на практика се ограничава необосновано правото  на мирни събрания, митинги, манифестации , прогласено в Международния Пакт за граждански и политически права, Конвенцията за защита на правата на човека и основните свободи, както и противоречи на чл.43 от Конституцията на Р България.
Считам че чашата преля, защото през последните дни сегашните управници си играят с изборните закони и искат да си осигурят служебна победа  в следващото управление. Опитват се да налагат държавност ,без да се съобразяват с демократичните устои на държавата ни – което е само на една крачка от връщането на тоталитаризма у нас.
 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

БОРИСЛАВ АНГЕЛОВ: ИЗКУСТВОТО Е ДА НАПРАВИШ СТАБИЛНА ПАРТИЙНА СИСТЕМА, КОЯТО ДА НЕ Е ЗАТВОРЕНА

ЛИЦЕМЕРИЕТО НА ОСТАТЪЦИТЕ ОТ СДС?

ИМА ЛИ ПОЛИТИЧЕСКАТА КУЛТУРА ПОЧВА У НАС?Турхан АПДУЛА
  

БЛОГЪРИТЕ В БЪЛГАРИЯ – СОЦИАЛНИ АСПЕКТИ Любима ЙОРДАНОВА и екип

БСП Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ВРАГ НА БСП Борислав АНГЕЛОВ 

ПАЗИ БОЖЕ, ДА ИМАШ КОАЛИЦИОННИТЕ ПАРТНЬОРИ НА БСП – РЕКЕТЬОРИ ОТ НАЙ-ВИСША СТЕПЕН Борислав АНГЕЛОВ 

ИДЕИТЕ ЗА ПРОГРАМНИ ИЛИ ЕКСПЕРТНИ ПРАВИТЕЛСТВА Е БЯГСТВО ОТ ОТГОВОРНОСТ – Борислав АНГЕЛОВ

„УПРАВЛЯВАЩИ” ИЛИ „ПРАВИТЕЛСТВО”? Благовест ГЕРМАНОВ

БРЮКСЕЛ 3 В 1Калоян МЕТОДИЕВ 

ИДЕЯТА ЗА ПРОМЯНА И ЕФИМЕРНИЯ МАЖОРИТАРЕН ВОТКалоян МЕТОДИЕВ 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2223

Posted by on апр. 29 2009. Filed under Анализ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.