ЧАКА НИ БУМ НА ПРЕСТЪПНОСТТА

И Миков реши да си вдига рейтинга и този на ведомството, чрез кампании за движение по пътищата. Явно това е последното убежище на всеки министър на вътрешните работи, който не иска да се занимава с реалната престъпност, просто защото същата е свързана с подопечното му ведомство до неизмерими висини.

Пак захапаха кокалите на шофьорите. И пак с рестрикции. Не правят пътища и не създават условия за функционирането на системата, а търсят жертви, за да си попълват гергефената статистика. Престъпници са тия, които говорят по телефон в колата. Тях ги тормози масово полицията. Те формират част от статистиката.
Последните предложения на МВР чорбаджията варират от стационарни радари по пътищата до  глобите от актовете, които да се удвояват, ако не се платят до една седмица. Няма ли някой да каже къде са магистралите, има ли скорост от 40 км/ч, нормално ли е организацията на движение, има ли условия за шофиране и т.н.?
Личната цел на Миков била жертвите по пътищата да паднат под 1000 души, като спадането под психологическата граница от хиляда жертви щяло да  даде положителен ефект в обществото(!!!). Отдавна не бях чувал по-голяма глупост. 
Всичко това на задаващ се бум на престъпността. Така или иначе тя не е спирала и никой не знае какви са размерите и в България. Колко хора се оплакват в полицията за обрани апартаменти, селски къщи, мазета, вили…  Стават все по-малко и по-малко! Няма доверие в институциите.
Какво ни предстои? Финансова криза, която ще дойде с цялата си тежест у нас в разгара на зимата. Цените вървят нагоре, правителството увеличава данъци, хиляди хора остават без работа, цели сектори фалират. Като естествено следствие се очаква епидемия от престъпност (особено в най-голямата дупка на страната – София). Не случайно в нета се появяват постинги за слагане на допълнителни ключалки, повече внимание вечер и т.н. Това ни предстои.
Да не забравяме и друга правителствена героиня и любимка на целокупния български народ – Емилия Масларова. Тя намали помощите за безработни от 9 на 6 месеца. Това по мое мнение е правилно. Последващия ефект по думите на един полицай обаче ще е: ужас по селата и малките населени места, където нашите "братя" ще се развилнеят с двойна сила по ниви и дворове, като се очаква и покачване на престъпленията с физическо насилие. И то много скоро. Няма кой да ги респектира.
Министърът има друга работа.  Той се  занимава с поредната глупост за отклоняване на общественото внимание. 29 пъти променят закона за движение по пътищата за 8 години. Ефектът е НУЛА. Обаче е удобно. Няма да бъркам в блатото, че може и аз да се изцапам. Тези с коланите, мобилните телефони и превишената скорост са по безопасни.
 

 ПОСЛЕДНИТЕ 5: 

ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО

ОНБ НАСТОЯВА ЗА ИЗТЕГЛЯНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ КОНТИНГЕНТ ОТ ИРАК

МЛАДЕЖТА НА БЪЛГАРИЯ И ДИСЦИПЛИНАТА В УЧИЛИЩЕ

ЛЮБОМИР ВЪЛКОВ: ВОДАТА ЩЕ СТАНЕ ПО-СКЪПА ОТ ПЕТРОЛА

"А ЩО Е СВОБОДА?"

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1680

Posted by on ное. 14 2008. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.