ЦЕНАТА НА ВОДАТА ЩЕ ТРЯБВА ДА ПОСКЪПНЕ С ПОНЕ 300 ПРОЦЕНТА, ЗА ДА ИМАМЕ ДОБРА ВИК СИСТЕМА

Voden tzikal

В продължение на няколко седмици различни министри и зам.-министри не спират да ни обясняват как България няма да може да изгради изгради своя воден цикъл. Споменават сумата от 12,2 милиарда лева само за нуждата от изграждане на съоражения за пречистване на отпадните води, но не споменават нуждата от поне толкова средства за подмяната на канализационните системи, изграждане на хидромелиоративни съоражения, поддържането и изграждането на нови язовири.

 От МОСВ и МРР плахо обясняват, че цената на водата в следващите години ще поскъпне с 30 до 40 процента, а избягват да кажат истината, че за да имаме добра ВиК система е нужно цената да поскъпне с поне 300 процента. Констатират проблеми, правят се на загрижени, а хората продължават да носят с туби вода от кладенци, за да могат поне да обезпечат санитарните си нужди. Решения не се предлагат. Из обществото упорито се говори, че всички заинтересовани страни използват ВиК дружествата за източване на средства.

Ситуацията не е без изход. Има решения и то правилни. Дали управляващите ще се вслушат тях е въпрос, чиито отговор ще разберем в следващите години.

" title= Автор: Любомир ВЪЛКОВ, член на Българската асоциация по води

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=8017

Posted by on ное. 26 2013. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.