Цветан Цветанов: Бойко Борисов е еталонът

МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ БЪДАТ ЯСЕН ЗНАК ЗА БЪДЕЩЕТО И ЗАТОВА ЩЕ ИМА ЛИ ПРЕДСРОЧНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ
Цветан Цветанов – председател на ГЕРБ

Едно интервю на Мария ИВАНОВА

Г-н Цветанов, какъв е поводът за обиколките Ви в цялата страна?
Целта на посещението ми в редица градове е поредицата от събрания, които се провеждат в цялата страна за избиране на областен партиен ръководител на ГЕРБ. Знаете, че предизборната кампания ни завари в процес на структуриране на партията и взехме решение това да бъде направено след евроизборите.

 

 

Какъв е профилът на кандидатите на ГЕРБ за кмет?
Трябва да са хора, които са успяли, реализирали са се в професиите си, трябва да имат доверие първо в бранша, в който са работили и да имат доверието на обществеността в различните населени места. За нас е много важно хората, които ще бъдат общински съветници и кандидатът ни за кмет, да са такива, с които гражданите да се гордеят и да знаят че именно те ще защитават интересите на целия град, а не на определен кръг от хора и на определена политическа партия. Екипът на новия кмет ще бъде с акцент – еврофондовете. Просто това са слабости, които се констатират във всички общини. Кандидат кметът трябва да е много добре подготвен за визията на града в краткосрочен 4 годишен и дългосрочен 8-годишен мандат. Трябва да е запознат с реалните проблеми и трябва да предложи реалните решения. Защото, когато отиваш на избори, трябва да си много подготвен и да отговориш на очакванията на хората.

Кои са потенциалните партньори на ГЕРБ за местните избори?
Аз съм убеден, че политиката, която трябва да предложим трябва да е на принципна основа, а не на безпринципни коалиции. За нас потенциалните партньори това са всички формации в център-дясното пространство. „Европейски демократичен път” също може да ни бъде добър партньор, ако те успеят да имат свои независими кандидати, които успеят да влязат в Общинския съвет.

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори?
Наблюдавайки събитията в страната, аз винаги съм казвал през последните няколко месеца, че това е най-доброто за България. Евроизборите доказаха, че има несъответствие между обществените нагласи и парламентарното представителство в момента в парламента. Така че по-добрият вариант за България е да има предсрочни парламентарни избори.

А реалистично ли е да се очакват?
Докладът на ЕС за България, който е доста критичен в някои сфери и области, доказва, че нищо не се променя през месеците, откакто страната ни е пълноправен член на ЕС. Това значи, че държавата е зациклила и не се движи в момента напред, а дори трупа повече негативи. Смятам, че местните избори ще бъдат ясен знак за бъдещето.

Каква ще е ролята на Бойко Борисов на местните избори?
Лидерът на партия ГЕРБ има съществен принос за успеха, който постигнахме в страната. С работата си той постигна одобрението на обществото. Той е еталонът, по който ние трябва да се сравняваме и всеки трябва да работи като него – всеотдайно. Неговата роля на местните избори ще е доколкото е възможно той да обикаля страната, защото хората искат да го видят. Той е като гарант на всичко това, което правим.

А в София?
Към настоящия момент той е най-добрата кандидатура за кмет на София. Въпрос на време е нещата да се прецезират. Другият, който е ясен като кандидат-кмет е Димитър Николов, който ще се бори в Бургас. Той е областният ни координатор там. 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=485

Posted by on юни 28 2007. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20477 лв
 CHF =  1.71926 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18712 лв
100  RUB =  2.52821 лв
 USD =  1.66072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.