ХЪРВАТИТЕ КАТЕГОРИЧНО ОПРЕДЕЛИХА БРАКА САМО КАТО СЪЮЗ МЕЖДУ МЪЖ И ЖЕНА

Kardinal Josip BojinovicКАТОЛИЧЕСКАТА ЦЪРКВА СЪС СИЛНА КАМПАНИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ТРАДИЦИОННОТО СЕМЕЙСТВО

В началото на декември в Хърватия се проведе референдум свикан по инициатива на консервативни неправителствени организации. Идеята им беше в Конситуцията на страната да се изрично да се запише, че бракът е съюз само между мъж и жена, а не просто между двама души, което се използва от гей организации за прокарване на законови поправки за разрешаване на еднополовите бракове. Референдумът бе силно и категорично подкрепен от Католическата църква. Преди допитването консервативните организации раздаваха листовки: „Един мъж + една жена = едно дете“, „В името на семейството“ и други. От другата страна неправителствени организации, либерали и партии от левия спектър водеха яростна кампания срещу провеждането на плебисцита, защото според тях така се нарушават правата на сексуалното малцинство.

Резултатите от референдума бяха повече от показателни: 65% от хората заявиха, че бракът е между мъж и жена. Кардинал Йосип Божанич приветства резултатите и обяви, че е известил Светия престол за успеха на начинанието. Той определи референдума като защита на семейството и брака, което все повече интелектуални приемат за своя кауза.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=8288

Posted by on дек. 12 2013. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.