ХРИСТИЯНИ И МЮСЮЛМАНИ СЕ ИЗБИВАТ В ЦЕНТРАЛНО АФРИКАНСКАТА РЕПУБЛИКА – ФРАНЦИЯ ИЗПРАЩА ВОЙСКИ

Dete voinik

ДЕЦА-ВОЙНИЦИ МАСОВО УЧАСТВАТ В СРАЖЕНИЯТА

Франция обяви, че ще изпрати най-малко 1000 войници в Централно африканската република, за да подсили регионалните мироопазващи сили в малката африканска страна. Очакваният са военната операция да мине по-гладко в сравнение с Мали.

Напрежението в африканската държава ескалира след като бунтовници, повече от съседните страни Чад и Судан, свалиха президента на страната през март 2013. Нелегални емигранти и от двете страни продължават да влизат на територията на България, затова конфликът там става наша работа.

Лидерът на бунтовниците беше сложен за президент, но не успя да контролира своите мюсюлмански бойци, които започнаха да избиват местното християнско население. Започна гражданска война при която всяка религиозна група се опитва да унищожи другата. „Има масови изнасилвания и убийства. Трябва да възстановим реда и закона“, заяви френският посланик в ООН.

В момента Франция има 400 войници в столицата Бангуи, които пазят международното летище и френските интереси.

Международните институции са загрижени, че в конфликта участват и много деца войници. Президентът Плевнелиев заяви, че децата и жените, които минават нелегално границата не са проблем за националната сигурност. Явно държавният глава не е информиран.

Dettza voinici

По информации от френската преса

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=8041

Posted by on ное. 28 2013. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.