ХОРАТА ИСКАТ…

Първите реални заплахи от въвеждането на мажоритарния вот вече са налице. Разбира се най-емблематичният пример е възможността някой от т. нар. братя Галеви да стане депутат в следващия парламент. Като бивш служител на МВР, естествено, избрания от тях, няма да отиде в Комисията по околна среда или гражданско общество и медии, а най-вероятно в Комисията по национална сигурност. Демек с достъп до всякаква класифицирана информация, като например кой от ДАНС е водил разработките срещу тях, кои са информаторите на службата, кои са агентите имащи отношение по задържането им и т.н. Не ги мисля тия хора и семействата им. Не ги мисли не само държавата, но и гражданите й.

Грозният цинизъм е, че въвеждането на мажоритарен вот става след огромна обществена подкрепа и желание. За пореден път тоя народ е жертва на собствената си глупост. Примери много… Партиите му бяха твърде много и всички корумпирани. С непосилните изисквания пред партиите за участие на предстоящите избори – участие ще вземат само няколко политически субекта. Ако някой е щастлив от този „голям” избор нека се чувства поздравен.
И тук идваме до феноменът  колко лесно манипулируемо е общественото мнение вследствие на ниската гражданска култура на българина. Бабичката хвърляща съчки в кладата на Ян Хус е събирателния образ на този феномен. Тогава за какви референдуми, обществено мнение и граждански инициативи може да говорим?

На младото поколение му предстои много работа!
 Още по темата:

ИДЕЯТА ЗА ПРОМЯНА И ЕФИМЕРНИЯ МАЖОРИТАРЕН ВОТКалоян МЕТОДИЕВ 

 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ЧАШАТА ПРЕЛЯНиколай ГЕОРГИЕВ  

БОРИСЛАВ АНГЕЛОВ: ИЗКУСТВОТО Е ДА НАПРАВИШ СТАБИЛНА ПАРТИЙНА СИСТЕМА, КОЯТО ДА НЕ Е ЗАТВОРЕНА

ЛИЦЕМЕРИЕТО НА ОСТАТЪЦИТЕ ОТ СДС?

ИМА ЛИ ПОЛИТИЧЕСКАТА КУЛТУРА ПОЧВА У НАС?Турхан АПДУЛА   

БЛОГЪРИТЕ В БЪЛГАРИЯ – СОЦИАЛНИ АСПЕКТИ Любима ЙОРДАНОВА и екип

БСП Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ВРАГ НА БСП Борислав АНГЕЛОВ 

ПАЗИ БОЖЕ, ДА ИМАШ КОАЛИЦИОННИТЕ ПАРТНЬОРИ НА БСП – РЕКЕТЬОРИ ОТ НАЙ-ВИСША СТЕПЕНБорислав АНГЕЛОВ 

ИДЕИТЕ ЗА ПРОГРАМНИ ИЛИ ЕКСПЕРТНИ ПРАВИТЕЛСТВА Е БЯГСТВО ОТ ОТГОВОРНОСТ – Борислав АНГЕЛОВ

„УПРАВЛЯВАЩИ” ИЛИ „ПРАВИТЕЛСТВО”? Благовест ГЕРМАНОВ

БРЮКСЕЛ 3 В 1Калоян МЕТОДИЕВ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2248

Posted by on май 11 2009. Filed under Анализ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.