ХОМОСЕКСУАЛНИТЕ СТРАДАТ ПОВЕЧЕ ОТ ВЛОШЕНО ПСИХИЧНО ЗДРАВЕ

Всяка четвърта хомо или бисексуална жена и всеки десети хомосекуалист са правели опит за самоубийство, според изследване на шведския Националния здравен институт. Изследването засяга здравния статус на млади хора между 16 и 29 години за периода 2005 – 2008 година.
Данните показали, че заболеваемостта сред хомосексуалните жени е три пъти по-висока в сравнение с хетеросексуалните млади жени.
„Изследването ни показва двойно и в някои случаи дори троен риск за влошаване на психологическото състояние, стрес, безпокойство и суицидни мисли сред младите сексиални малцинстава” , казва Регина Винцер от НЗС в съобщение до медиите. Института добавя, че данните съвпадат и с тези от другите страни. 

Винцер обяснява, че напрежението сред тези млади хора да се съобразяват с определени групови норми е много по-голямо сред младите хомо и бисексуални. Като резултат това води до негативен ефект върху тяхното физическо и психологическо състояние.
Младите гей и бисексулани, и от двата пола, също много по-често са обект на физическо насилие и заплаха в сравнение с хетеросекусалните на същата възраст, се добавя с изследването. При тях рискът от насилие е 2.5 пъти по-висок в сравнение с останалите.
 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ

ЕДИН НАРОД…ЕДНА МЕЧТА….ЕДНА НАДЕЖДА!

ТЪРГОВИЯТА НА ГЛАСОВЕ – ВИД НАЦИОНАЛЕН СПОРТ

ЗАВЪРШИ ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ НА НЕСЪСТОЯЛИЯ СЕ ЕВРОПЕЙСКИ ДЕБАТ

ПРЕЗ ВТОРАТА СЕДМИЦА НА ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ СТАНА СЪВСЕМ ВЯЛА

ИЗМИНА ЕДНА СКУЧНА СЕДМИЦА ОТ ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ ЗА ПРЕДСТАВИТЕЛИ В ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ

ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: ОТВАРЯЙТЕ СИ ОЧИТЕ ЗА КОГО ГЛАСУВАТЕ

БОЯН РАСАТЕ: БЪЛГАРИЯ ДНЕС СЕ НАМИРА В ПЛАЧЕВНО СЪСТОЯНИЕ

НАСИЛИЕТО В УЧИЛИЩЕ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2399

Posted by on юли 29 2009. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.