ХИСПАНИЗАЦИЯТА НА АМЕРИКА

Джеймс Уолш е консервативен анализатор. Завършил е история и право. Дълги години работи като главен съветник към Департамента по правосъдие за емиграцията и  службата за натурализация на САЩ. Специалист по Мексико и Канада. Член на републиканското крило – Чаеното парти.
 
 

Разходите за нелегалните емигранти хвърлят сянка върху опитите за икономическо възстановяване на Съединените щати. Те струват на американските данъкоплатци долари за образование, здравни услуги, социални придобивки и криминално правосъдие. Нелегалните чужденци* (или както е политически коректно „емигранти без документи) свързани с мексиканските нарко-картели допринасят за смъртта и разрушението на земите на Съединените щати по протежението на цялата южна граница.

Влошаването на трудовия пазар в САЩ е притеснително, а някои продължават да преминават границата, един нестихващ поток от нелегални чужденци, много от които влизат в страната като мулета за пренос на наркотици. Нарастващият брой на зли пехотинци от мексиканските нарко-картели взимат под свой контрол териториите покрай границата, особено след като американските гранични патрули бяха предислоцирани, някои в офиси на 100-130 километра навътре в страната.

Американският департамент за управление на територията по рано през миналата година сложи предупредителни знаци да се избягва магистрала 8 между Каза Гранде и Джила Бенд (Аризона), заради криминалата обстановка в този район, който включва защитени природни паркове, които са ценни за цялата нация. След обществен гняв заради знаците департамента ги махна през октомври 2010, като ги замени с: „Допълнителна информация за посетители – район за патрулиране под юрисдикцията на федералните закони”.

Докато либералните медии, крайно левите демократи и синдикатите тласкат американската култура към „Хиспанизация”, секретарят по вътрешна сигурност Джанет Наполитано обяви, че границите ни никога не са били по-обезопасени. Вероятно мнението й се базира на намаленият брой арестувани, което разбира се е следствие от изтеглането на граничните патрули от границата.

В една наскоро излязла статия в Ню Йорк Таймс, Никълъс Кристоф критикува американските граждани, че не говорят чужди езици и предлага „Всяко дете в САЩ трябва да учи испански”. Заключението му е, че Съединените щати все по-бързо се обединяват икономически с Латинска Америка и испанският ще е жизнено важен за страната.

От десетилетия либералната левица прокарва идеята, че Латинска Америка е най-важна за американския бизнес и търговия. Кристоф смята, че най-накрая Латинска америка започва да действа заедно, но пропуска да спомене за заема от 2 млрд. долара с пари на данъкоплатците, който администрацията на Обама отпусна на Бразилската петролна компания Петробрас за търсене на нефт и газ по крайбрежието. Верният приятел на Обама Джордж Сорос, чрез фонда си за  управление Сорос (LLC) до неотдавна притежаваше милиони долари в акции на Петробрас.

Кристоф счита, че един ден испаноговорящите американци ще бъдат част от всекидневния живот на Съединените щати и за работници, като например механиците, ще бъде по-лесно да общуват с клиентите си. Пропуснал е да отбележи защо тези клиенти не говорят английски. В крайна сметка умението да говориш, четеш и пишеш на английски все още е изискване за американско гражданство.

Президентът Барак Обама отговаря на нарастналите нужди за контрол на границата с ограничено финансиране и персонал. Много политици, включително губернаторите на Тексас и Аризона, са скептични, че президентската администрация може да реши проблема. Те се възмутиха срещу обвиненията срещу Съединените щати за убийствата от двете страни на мексикано-американската граница. Държавният секретар Хилари Клинтън, по време на първата си официална визита в Мексико през март 2009, обяви, че апетитът на САЩ за наркотици и лесното придобиване на оръжие в Съединените щати са причините за мексиканската криминална вълна. „Обвинявайте Америка” стана глобалния лозунг на Демократическата партия.

Планът на администрацията на Обама за разрешение на хаоса с емиграцията включва предлижение за амнистия на всички придошли. Президентът препотвърди подкрепата си за „път към гражданството” за всички нелегални. Администрацията, обаче, обяви, че възнамерява да контролира притока за в бъдеще и космическите суми отделяни за справяне с проблема. Тоест няма намерение да им търси отговорност, че са нарушили федералните закони за емиграцията. Изглежда президентството не е загрижено и за екологичните вреди, които нелегалните нанасят на природата на Съединените щати. Много национални паркове, гори, паметници, диви места – някога гордост за нацията – в момента са превърнати в марихуанови полета за бандите на нелегалните.

Кога ще се сети президентът Обаме, че нелегалните емигранти забавят икономическото възстановяване? Може ли да оправи хаоса, докато все още задоволява искания на Хиспанската база?  За да поддържа популистката си аура Обама има навика да казва едно нещо пред една аидитория и точно обратното пред друга. Един от подръжниците му обясни, че „Реториката по време на кампания е едно нещо”, вероятно предполагайки, че управлението е друго. Бавната хиспанизация на Съединените щати, която има за цел да осигури група гласове, вероятно е трето.


*Alien – може да се преведе и като същество от друг свят


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

КЛАУДИЯ КЕМФЕРТ: ДЕЛЪТ НА ВЪЗОБНОВЯЕМИТЕ ЕНЕРГИЙНИ ИЗТОЧНИЦИ СЕ УВЕЛИЧАВА

ИВАН ГЕНОВ: НАТРУПВА СЕ МАСОВ МЪЛЧАЛИВ СОЦИАЛЕН ГНЯВ, КОЙТО НЯМА КАК ДА НЕ ПРОГОВОРИ

ЕВРОПЕЙСКИ МИНИСТЪР ПРИЗОВА ЗА БЕЗПЛАТНА СТЕРИЛИЗАЦИЯ НА НАРКОМАНИ И АЛКОХОЛИЦИ

ЗА РОЛЯТА НА АРМИЯТА В АРАБСКИЯ СВЯТ

КРИЗАТА В КАЙРО Е ТЕСТ ЗА ОБАМА- проф. Андраник МИГРАНЯН  

ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ ВМЕСТО КОЛА Е ДОБРО ЗА ГРАДСКАТА СРЕДА

ДОКЪДЕ МОЖЕ ДА СЕ СТИГНЕ?

МНОГО ОТ ВИДОВЕТЕ РИБИ И СКАРИДИTE ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ КЪМ 2100 ГОДИНА ОБЯВИХА НА СРЕЩАТА В КАНКУН

ЕФИМ КУШНЕР: ПРЕЗ 2012-2013 ВСИЧКИ ХОРА ЩЕ ЖИВЕЯТ В СЪВСЕМ ДРУГ СВЯТ

БОРЯНА ТОТЕВА, ЖЕНАТА СКЕНЕР: ГЕРБ ЩЕ УПРАВЛЯВА ИДНИТЕ 9 ГОДИНИ, ТОЛКОВА ЩЕ Е В УПАДЪК И БСП

УСТРЕМНАТА ПЪРЗАЛКА КЪМ КРАЯ

ИЗТОЧНА ГЕРМАНИЯ БАВНО НАСТИГА ЗАПАДНАТА ЧАСТ ДОРИ 20 ГОДИНИ СЛЕД ОБЕДИНЕНИЕТО

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3774

Posted by on мар. 26 2011. Filed under Утре. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.