ХИПОТЕЗАТА ЗА НАЛИЧИЕТО НА ТАЙНИ ДОГОВОРИ ПО СИЛАТА НА КОИТО СТРАНАТА НИ СЕ ЗАДЪЛЖАВА ДА ПРИЕМА БЕЖАНЦИ ИЗГЛЕЖДА НАЙ-ВЕРОЯТНА

Ivan KostovКОНТРОЛИРАНО ЛИ Е ВЛИЗАНЕТО НА СИРИЙСКИ БЕЖАНЦИ В СТРАНАТА НИ?

Долуизложената хронология, обхваща темата за „бежанците“ изцяло в периода от август 2013 до сега (04.10.2013) и частично назад до октомври 2012, когато постепенно и с много слабо нарастващи темпове започва да се увеличава бежанския поток породен от събитията в Сирия. От прегледа на вторичните източници личи, че се провежда една масирана кампания на информационно затъмнение през медиите. Умишлено се насажда идеята, че сирийците, които преминават на територията на нашата страна са бежанци, като всъщност става въпрос за нелегални и икономически имигранти. Непрекъснатите репортажи за ужасните условия, в които са настанени, доразвиват цялостната картина на едно представяне, което цели да се предизвика съчувствие у българските граждани, да ги накара да бъдат солидарни и да не задават въпроси, защо всъщност се осъществява такова безконтролно приемане на „бежанци“, при положение, че капацитета за настаняване вече е изчерпан и се поражда финансов риск за страната. Последния се задълбочава и от некомпетентността на администрацията да поиска финансиране от ЕС. Противоречиви са и данните за месечната издръжка на един „бежанец“ – 1100 лв. обявени от депутатът от партия „Атака“ Илиан Тодоров и 370 лв. от вече бившия директор на ДАБ Никола Казаков – и двете суми са по високи от минималната работна заплата и средната пенсия.

В подкрепа на тезата са информационно затъмнение на обществото са многобройните изнесени данни за капацитета за настаняване или броя на бежанците, в които ясно се вижда как различните институции обявяват различни данни и често предходните са по високи от последващите ги.

Хипотезата за наличието на тайни договори по силата на които страната ни се задължава да приема бежанци изглежда най-вероятна. До нея се стига чрез проследяване на нежеланието на управляващите да вземат конкретни управлески мерки като да отворят границата официално и да приемат „бежанците“ през КПП, а не по т. нар. „кози пътеки“, да връщат бежанците на Турция в рамките на 24 часа, според спогодбите между двете държави или да не приемат бежанци. От пълното мълчание по темата от така наречената опозиционна партия в парламента – ГЕРБ и от действията по време на тяхното управление, представени в „предисторията“ на хронологията следва да се направят изводите, че тя също е замесена в евентуални тайни договорки за прием на „бежанци“. Опита за скриване на точните данни на влезлите в страната „бежанци“, разселването им във вътрешността на територията и фрапиращият случай за настаняването им до Летище – София са показателни за нарастващия риск от заплаха за националната сигурност. От това следва да се направи прогнозата, че с всеки следващ ден всички рискове и заплахи за страната нарастват неконтролируемо с тенденция за достигане на „ниво – неуправляемо“.

Анализ на Risk management lab към Нов български университет, ръководена от бившия премиер Иван Костов.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=7187

Posted by on окт. 20 2013. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.