ХАОС

„Неусетно” измина една работна седмица, в която училищата не работят заради стачка. Не работят и някои детски градини заради същото. Стачните комитети се надпреварват да организират палаткови лагери, а учителите са по площадите и митингуват.

Събират се и подписи в подкрепа на исканията на работещите в системата на средното образование. Очаква се ефективните стачни действия да продължат до подписване на стачното споразумение. А дали ще има такова – не е ясно.

В същото време учениците са там, където най-не щем да са – на улицата. Без контрол. Малчуганите пък са захвърлени при някоя баба, по-заможните при гледачки, а всички останали на работа – с родителите. Те пък как успяват да си свършат работата с тях е друг въпрос. И така „неусетно” идва нова седмица. Хаосът става още по-пълен, тъй като на въпросът – кога ще работите, учителите вдигат рамене и отговарят – Слушайте новините!

А там по новините, мастити финансисти ни припомнят колко е била заплатата на Рада Госпожина в „Под игото” и приравняват тогавашните 1000 гроша на днешни пари, за да изчислят има ли резон в искането на даскалите?!

Поне всеки с нещо се занимава покрай тая стачка. Е, само министър Даниел Вълчев не е ясно какво прави, той сега по-рядко присъства в новините.

И докато учителите си мислят, че родителите ги подкрепят, родителите пък (все още тихо) негодуват, докато децата им са безконтролни. На работодателите не им се  дават отпуски, пък затова на някои родители им се налага и да се „поразболеят”… И така се въртим в един омагьосан кръг.

А разрешение на проблема, който определено не е само на учителите, няма. Може би трябва да се стигне дотам, даскалите да съжаляват, че не са шофьори примерно. Те поне като блокираха цяла София, си разрешиха по-бързо проблема. Остава надеждата, че идват избори – а дотогава всички трябва да са доволни – и учители, и родители или обобщено – гласоподаватели!


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

Село Мечка – срамът на МВР

Постановка

Октомврийската битка или DEJA VU

Престъпление

Костурски да си монтира камера вкъщи, в парламента и да си сложи катаджия на задната седалка

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=81

Posted by on сеп. 29 2007. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.