ФРАНЦИЯ – ЕДНО НЕЗАБРАВИМО ПРЕЖИВЯВАНЕ

От Лазурния бряг до Ла манша, от Париж до Прованса, от Алпииските върхове до приказните плажове… няма нещо, което да липсва в това райско място. Франция е една от малкото държави, в която може да се види почти всичко. Смесицата от различни етноси, религии и традиции, Франция доказва, че е една по – особена страна.

Столицата – Париж, един от най – известните градове в света, привлича вниманието преди всичко с Айфеволата кула, Триумфалната арка и Лувъра. Лично според мен чарът на този град не е в тези туристически забележителности. В Париж има стотици интересни места, които заслужават да бъдат посетени. Голямо впечатление правят площадът на художниците и кварталът Монмартър. Там може да се открие истинският дух на Париж – малки кафенета, тесни улички и прекрасни гледки съпътстват разходката през тези не чак толкова популярни за туристите места. Именно в тези райони се усеща удивителната смесица на различни култури, всяка една дала принос за формирането на днешния вид на града. Не дотам интересни са парижките предградия, но това е една друга действителност, която няма място в тази статия.

Разбира се, Франция не е само Париж. Много важно е да знаете, че столицата на модата е несравнима с пейзажите от южна Франция или т.нар. Прованс (нарицателно име дадено от парижани на всички, които не живеят в града). По света има всякакви, различни и привлекателни места, но нито едно от тях не може да се сравни с красота, коята таи в себе си това чудно място. Най – напред вниманието ви ще бъде привлечено от безкрайните земи с лозя, които се любуват на огнено слънце в по – голямата част от годината. За момент спирате и се заглеждате в малките поточета и мостчета минаващи над тях, хълмистите земи, узряващото грозде, песните на птиците и не на последно място тишината, това ви кара да се слеете с тази приказна картина и много бързо да я обикнете. Неусетно от безлюдните поля се озовавате насред малко градче. Старите калдъръмени улици, запазената архитектура, всичко направено с любов и старание, ви пренасят в една друга епоха, епохата на импресионистите. Имате чувството, че сте попаднали в картина на Ван Гог или Гоген. Контрастът между малките и големите градове е толкова голям, че сякъш сте преминали години назад във времето. Хармонията не може да бъде нарушена, каквото е било преди е такова и сега. Това място привлича като магнит, веднъж посетено никога не може да бъде забравено.

С няколко изречения се опитах да ви представя какво е изживяването да посетиш Франция – страната на виното и любовта. Незабравими мигове и уникална природна картина…

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1313

Posted by on юли 31 2008. Filed under Пътешествия. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.