УРАГАНЪТ ХЕЙЗЪЛ – 35 ГОДИНИ УСПЕШЕН КМЕТ

hazel-mccallionХейзъл Маккалиън (93) е кмет на град Миссиссауга, провинция Онтарио в Канада. Кметицата е родена на 14 февруари 1921 година и кара 12-ти пореден мандат. За пръв път е избрана през 1978 година. Последните 3 пъти не е водила никакви предизборни кампании. На последните избори е избрана с 76 % от гласовете, като поразява цели 16 противника в кметската надпревара. На изборите през 2006 пък е избрана с 91 % от вота на избирателите.

Бабата е цапната през устатата и не цепи басма на никого. Заради това носи прякора „Ураганът Хейзъл“. Когато погледнете резултатите от работата й, обаче, се вижда, че е заслужила прякора не само заради дръзкия си език. Миссиссауга въобще не е малко затънтено населено място, а град с повече от 750 000 жители. Откакто Хейзъл идва на власт е привлякла огромен брой инвестиции, няколко корпорации и е превърнала малкото селско градче в голям и добре функциониращ град. Благодарение на нея градът утроява жителите си и сега е шестият по големина канадски град. Има 18 хиляди фирми, най-голямото канадско летище и най-голямата магистрала в Онтарио.

Любопитното е, че почти 30 години градът функционира без дългове. „Данъците са прилично високи, но всички са наясно, че трябва много да се влага ако искат общността да напредва. Парите от изградените частни компании влагаме в инфраструктура“, обяснява своя успех кметицата.

Влияние на моята политическа кариера оказа Голямата депресия. Научих се да пестя. Носех дрехи втора ръка и нямах играчки. Родителите ми нямаха пари да ме пратят в университет.“, разказва Хейзъл.

Майка е на три деца, а от 1997 г. е вдовица. Живее сама и сама поддържа домакинството си. „Обичам да съм доволна от себе си. Чистенето на къщата и работата в градината са отлично упражнение“, каза тя. И до днес обича да кара кънки на лед, а както млада е тренирала хокей.

Тя вече обяви, че след края на мандата излиза в пенсия. Всички в града се питат кой ще я замести. Общински съветник от местния парламент казва, че който и да участва в кампанията ще вложи поне половин милион долара и няма да може да мине с 85 канадски долара, колкото е харчила винаги Хейзъл, за да черпи с кафе.

Рецептата на Хейзъл за жената в политиката:

Как се става успешна политичка?

1. Обличай се като жена

2. Дръж се като дама

3. Мисли като мъж

4. Работи като куче

Материал на Общество.нет-  цитирането и активните линкове са задължителни.

Изгледи от града

Mississauga 3

Mississauga 1

Missassauga 2

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=8692

Posted by on фев. 9 2014. Filed under Анализ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.