УНИЖЕНИЕ, НО НА КВАДРАТ

По безпрецедентен начин правителството на страна членка на ЕС, една от 27-те с всички права и възможности произтичащи от това, поиска да й се пратят чиновнции по институциите, които да играят ролята на…..  нека си го кажем направо – на пъдари!

Ако някой не се е сетил – страната е България. Правителството е българското. Годината е 2009. До 10 ноевмри руски съветници стояха по институциите. Сега ги заменяме с европейски. Изводът е, че и тогава и сега нещо ни пречи да се управляваме сами. Искането на Станишев е триумф на признанието, че кадрите са се разскапали. Същото, което каза и Борисов за човешкия материал. И двете изказвания са едни и същи – едното размазано на улицата, а друго обвито в целофан.

Отговорът на запитването на премиера за вноса на надзорници получи звучен брюкселски шамар от португалеца Барозу: „исканите "нови институционални механизми" са неподходящи за страна – членка на Европейския съюз”. Засрамете се, осъзнайте се… Това е казано на дипломатичен език. И още:  Какво правите в ЕС? Как влязохте?

Явно от Брксел не могат да ни помогнат. И сами не може да си помогнем. Те са уморени да наливат пари в нищото (по думите на Барозу). Нищото по тази логика сме ние.
Сещам се магарето с товара, което висяло над пропастта и се опитвало да се измъкне. Само и единствено Господ знае как ще стане това.


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ДЕБАТ НЕ Е КВАРТАЛЕН БОЙ

СЕИР

КАТО В ЕДИН СТАР ВИЦ

СЕДМИЯ ВОТ

БЕЛОГРАДЧИШКИТЕ СКАЛИ МАЙ ЩЕ НИ ОТСРАМЯТ ПРЕД СВЕТА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2161

Posted by on мар. 31 2009. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.