УДЪРЖИМИЯТ ВЪЗХОД НА ЯНЕ ЯНЕВ

Избрах заглавието на моя коментар по известната пиеса на Бертолт Брехт – „Удържимият възход на Артуро Хи”. Заради джибрите в българския политически казан, от които се вари лоша ракия. Но нито Яне Янев е Адолф Хитлер, още по-малко аз съм Бертолт Брехт. „Ред, законност, справедливост” – колко привлекателно звучи за измъчена от въжеиграчи България и тъкмо пред избори. Когато, преди 10 г. моят приятел Димитър Налбантов ме запозна в Банкя с Яни Янев, запомних втренчения му поглед и неприятната бенка. Тогава момъкът беше земеделец, какъвто е същинският му произход. След няколко години не се изненах, че абсолютно наследи Георги Марков – агент Николай. Сянка вече му е обходилият всички „демократични” партформирования Димитър Абаджиев. Двамата громят корупцията, шашардисали са прокоратурата и ДАНС с кашони „разкрития””, но… нито едно годно доказателство. И се разрових за чистоплътността на Яни, белким не е гъркоман и депутат от Меджилиса, като съгражданина си от  Сандански. Янев громи кметове-феодали, но не закача Андон Тотев, кмет на родния му град – Сандански. И не познава ли Румен Воденов, Бойко Каплански и Георги Манолев, дали по 20 хиляди лева на партия „Ред, законност, справедливост”, за да бъдат избрани за общински съветници? Е, Каплански е собственик на хотел, известен на полицията, като наркоман и хомосексуалист, а баща му е уволнен от МВР за корупция! Днес Татяна Мекушина е върла активистка на РЗС, но самата разказва, че „Яни ми обеща защита пред съда за спорния ми имот, ако агитирам за него и аз му повярвах. Тежко му и горко, ако ме излъже!”. 

Някога, и то не много отдавна, в родния край на Яне Янев се подвизаваше Димитър Димитров – Маймуната. Абсолютен простак, но с много пари, придобити от престъпления. Сваляше и качваше даже професионални полицаи, заплашваше ги със съд. И как иначе – кръстници му бяха главният прокурор Иван Татарчев и генерал Карамфилов. И това бе вопиюща корупция, хората пищяха, докато Маймунека не го ликвидираха своите. За да го заместят с друг разбира се.
И накрая да подпомогна борбата на Яни Янев с корупцията, защото знам, че го е чувал от съграждани: Вярно ли е, че председателят на ГЕРБ – Цветан Цветанов, как не кой знае какъв началник в БОП,  е вземал по 5 хил. Лева от служител, за да премине безпрепятствено психотеста? И кой е дал право на Яни Янев да се хвали, че е човек на президента Първанов?
 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

БРИТАНСКИТЕ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ : ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ НАШИТЕ ИМЕЙЛИ

ГАРДОВЕ ВЛЯЗОХА В СХВАТКА С ЖУРНАЛИСТИ

КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ: ДЪРЖАВАТА ПРОСПА НАВЛИЗАНЕТО НА СЕКТИТЕ

ОБАМА ЗАПОЧНА ДА СЕ НАМЕСВА ГРУБО В ЕВРОПА

ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: БАЙ ГАНЬО ОТНОВО ЩЕ ПРАВИ ИЗБОРИ

ФЕДЕРАЦИЯ “СПРАВЕДЛИВОСТ – БЪЛГАРИЯ “ ПИШЕ НА ОЛАФ ЗА ДАЛАВЕРИ НА ДПС ПО МЕСТА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2203

Posted by on апр. 20 2009. Filed under Скандално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.