УВОЛНЕНИЯТ ЗАМ.-МИНИСТЪР ФИЛИПОВ БИЛ ПОЧТИ ОТЛИЧНИК В РУСЕНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ

БЪДЕЩИЯТ ВИСШ ДЪРЖАВНИК ВЛЯЗЪЛ С ДИПЛОМА ОТ ВЕЧЕРНО УЧИЛИЩЕ, А В ПЕТИ КУРС СЕ ПРЕХВЪРЛИЛ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Уволненият заместник-министър по бедствия и аварии Александър Филипов е учил в РУ “Ангел Кънчев” от 1995 до 2001 година, сочи документацията на университета. Както е известно Филипов беше арестуван и обвинен за търговия с влияние и купуване на изборни гласове. Според националната преса разследващи се съмняват в дипломите за средно  и висше образование на висшия държавник.
В Русенския университет Филипов, който е родом от Берковица, е приет по документи в специалност “Бизнес и мениджмънт”. В главната книга на факултета е записано, че дипломата за средно образование на Филипов е от Пето вечерно ЕСПУ “Пеньо Пенев”, но не пише в кой град е училището, установи репортерска проверка. Успехът от средното на аварийния зам.-министър е “добър” 4.36. И на дипломата не пише от кой град е издадена, каза експерт от учебния отдел на факултета. Според преподаватели от факултета такова училище е имало в София. В бизнес специалността Филипов се е явил само на един изпит. Той изкарал шестица по “макроикономика” при доц. Емил Трифонов, сегашен декан на факултет “Бизнес и мениджмънт”. И преди и сега доц. Трифонов много трудно пише петици, да не говорим за шестици, казват преподаватели. Със заповед №225 от 07.02.1996 г. на ректора Борис Томов Филипов се прехвърля в Юридическия факултет. И тук бъдещият висш управник е почти отличник. Учил е до пети курс, явявал се е на 36 изпита, няма нито една двойка. Има само две тройки – по наказателен процес при проф. Иван Сълов и по международно частно право. При проф. Георги Стефанов, който трудно давал изпит от първия път, Филипов от раз получава петица. По конституционно и римско право има шестици, по административно право, по екологично право и правна психология – 5. На 21.08.2002 със заповед на ректора Филипов получава разрешение да се прехвърли в юридическия факултет на Великотърновския университет. Преподаватели припомнят, че в периода 1995-2002 г. Юридическият в Русе е бил в тежко положение, заради недотам сигурната легитимност и заради това Филипов е предпочел търновския факултет.
В понеделник софийският апелативен съд (САС) потвърди решението на предходната инстанция и остави Александър Филипов извън креслото на зам.-министър. Филипов остава отстранен от длъжност. Въпреки че има подадена оставка, съдът е категоричен, че зам.-министърът трябва да остане „отстранен“, а не „напуснал“.По материали на вестник „Бряг”
 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2377

Posted by on юли 14 2009. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.24069 лв
 CHF =  1.67108 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.21028 лв
100  RUB =  2.69828 лв
 USD =  1.67983 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.