ТЪРПИМОСТ КЪМ НЕТОЛЕРАНТНОСТТА

Ето как мисли привидно толерантната и миролюбива религия ислям.

Във всяко действие на демократична държава, мюсюлманите в Европа вечно виждат, че са онеправдани, че са подтиснати, че са поругани и т.н. Когато им изнася обаче, те не се свенят да подиграят религиите на държавите, които са ги подслонили. Не смятат, че е обидно да наречеш един народ заблуден. И то заблуден, защото изповядва собствената си  (и то от векове) официално приета религия –  християнство. Без никакви скрупули се излиза с официално обръщение, че мюсюлманите, които са малцинство, са правоверни, а мнозинството в България е заблудено.

Много интересно е и да анализираме следното изречение – „Молим Всевишния да ни напътства по правия път и да не ни оставя да бъдем от заблудените!“. Според мен както и да го погледна това изказване, се вижда ясно декларирано нежелание за спокойно съжителство на мюсюлманското малцинствено с останалите граждани на България, чиито религиозни разбирания се разминават с тези на исляма. Не виждам никъде дори намек за желание за интеграция в една светска и демократична държава. Отвсякъде лъха повеят на разделението на етническа и верска основа. Това не е мислене на толерантни хора, каквито им се иска на мюсюлманите да се представят. Когато са притиснати са онеправдани, но има ли ситуация, която да им изнася, то веднага започват призиви за религиозно и етническо разделение.

Европа призна, че мултикултурализмът се провали и не може да работи с етноси и религии, които не желаят интеграция в демократични държави. Защо не се поучим от негативният опит с малцинствата на редица европейски държави и законово да започнем да бъдем по-малко толерантни към нетолерантността?

Автор: Йордан Тодоров

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=5722

Posted by on дек. 9 2012. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.