ТУРСКАТА АРМИЯ СТРЕЛЯ НА МЕСО ПО ГРАНИЦАТА СЪС СИРИЯ

Turski askeerТУРЦИЯ СПИРА СИРИЙЦИТЕ ДА ВЛИЗАТ НА НЕЙНА ТЕРИТОРИЯ, А ГИ ПУСКА БЕЗПРЕПЯТСТВЕНО КЪМ БЪЛГАРИЯ

Турската армия застреля трима сирийци, които са се опитали нелегално да пресекат турско-сирийската граница през минно поле близо до селището Йенийол в югоизточния турски регион Мардин, което разделя двете държави, съобщи Франс прес. Граничарите стреляли предупредително във въздуха, но сирийски контрабандисти не се подчинили и били разстреляни. Нелегалната емиграция е свързана с опасности като контрабанда на наркотици и оръжие, и трафик на терористи.

Още преди месец Турция разположи военни по границата и започна строеж на стена. На протестите срещу строежа властите отговориха в водни оръдия и сълзотворен газ.

Досега Турция е получила повече от 100 милиона евро помощи от ЕС за справяне с бежанската криза. Турските власти явно вече нямат намерение да пускат нелегални емигранти от Сирия на своя територия, но не ги спират да се прехвърлят на българска територия. Малка България не получи почти никакви пари от ЕС, а изхарчи близо 300 милиона лева за вече проникналите у нас. Страната ни е притискана от външни фактори и либерални лобита вътре в страната да не затяга контрола на границата и да продължи толерирането приема на нелегално влизащои сирийци и третирането им като военни бежанци в разрез с Женевската конфенция. В 76 милионна мюсюлманска Турция няма военни действия и единствено там сирийците могат да се интегрират успешно в обществения живот. В Анкара има посолства на всички богати държави по света. Там те могат да издават визи на сирийците, а не да притискат бедна България да ги приема. Официално регистрираните сирийски бежанци в Турция са 600 хиляди души, а с нерегистраните може да са около 1 милион. Какво ще стане, ако Турция пропусне половината или всички към България?

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=7899

Posted by on ное. 19 2013. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.