ТРЯБВА ДА ПОТЪРСИМ ОТКРАДНАТИТЕ МИЛИАРДИ НА БЪЛГАРИЯ

Отново се заговори за злоупотребите на юпитата при замяната на външния ни дълг по време на управлението на Царя. Вие имате  няколко книги за Симеон и тези герои. Струва ли си правителството да се връща към тази тема?
Струва си. Все пак иде реч за над един милиард лева! И тези пари са у реални личности, които са тук или често се завръщат в България. Те могат да бъдат разследвани и ако бъдат осъдени, да върнат поне част от парите. А мисля, защото ги познавам, че ще сключат споразумение с прокуратурата и ще започнат да се разплащат. Не, не е абсурд – те са не само безочливо крадливи, но и страхливи, и могат да бъдат притиснати от неопровержими доказателства в документи.
Един лаик в МВР продължава да се хвали с подвизите си срещу организираната престъпност. Министър Цветанов навърза куп дребни шушумиги от ъндърграунда и ги направи герои. Октопода се изпари яко дим още в до съдебната фаза. При това в Трактора я има 5 милиона лева, я не, но няма как да му ги вземат. "Наглите" "експроприираха" десетина не по-малко съмнителни бизнесмени с около 3 милиона, а върнаха ли лев? "Килърите" още киснат двусмислено в ареста. Засега. КЪДЕ СА ЕДРИТЕ РИБИ?
 И ето, някакъв секс скандал извади преди седмица на светло Милен Велчев – как се лигави с комисионните от замяната на външния ни дълг. Но той не е сам. Тук е Красимир Катев, до вчера дясна ръка на Цветелина Бориславова. До него е Гати ал Джебури, подал оставка като заместник-министър на Милен Велчев през 2003 г. заради обвинения в корупция – нерегламентиран трансфер на 600 000 долара от България във Великобритания. Интересното е, че преди да влезе в политиката, е директор за иновации и финанси в "ЛУКОЙЛ" – Европа, Лондон. Не по-малко впечатляващ е житейският и бизнес път на четвъртото лице от този кръг – Георги Велчев. Още в началото на 90-те години на 20-ти век той прави бизнес с Русия от … Австрия. Във фирмата му "Сигма Кепитъл", която по-късно бетонира родното ни Черноморие, частен инвеститор е небезизвестният Тор Бьорголфсон. Но всичко това може да се обясни със знаменателния факт, че братът на Милен Велчев си има мая – тъст му е Стенмарк /Стоян Марков/, близък съратник на Огнян Дойнов.
 

Значи, крушката си има опашка?
Да, при това дебела. През 1965 г. в Париж Ценко Барев ме запозна със Симеон Борисов Сакскобургготски. Тогава бях на 30 години, а бившият ни цар – на 28. Нищо аристократично и величаво нямаше в него. Беше беден екскурзовод на една мароканска и две испански фирми. Срещали сме се в малките часове на летището в Мадрид. В Лондон Огнян Дойнов ми представи Емил Велчев, баща на невръстните тогава Милен и Георги. Бил офицер от ПГУ на ДС, но Григор Шопов по едно време го търсеше да го върне в България заради злоупотреби.

Излиза, че има строга приемственост – бащите, после синовете и внуците… Но в края на краищата, бившата ДС е в дъното на всички далавери за открадването на милиардите на България?
Не съм съгласен! ДС отдавна я няма. А и както виждате, генерал Григор Шопов е държал строга сметка на своите офицери. Емил Велчев и други като него бяха по-скоро изключения. Повечето разузнавачи са служили честно и всеотдайно. Проблемът сега е друг – държавата трябва да се грижи за всеки лев народна пара. Той трябва да се използва в полза на обществото, а не за лично облагодетелстване на властващите. В целия цивилизован свят корупцията се разследва и наказва. Ако не искаме да сме все така бедни, трябва да държим сметка за всеки лев, а не   безразлично да махаме с ръка – какво пък толкова – "потрошили" тук един милион, там един милиард…


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

МЕТОДИ АНДРЕЕВ: ПЪРВАНОВ Е ИЗВЕСТЕН СЪС ЗАЛИТАНИЯТА СИ ПО ОПРЕДЕЛЕН КРЪГ ХОРА СЪС СТРАННО МИНАЛО

ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: ГЕРБ КАТАСТРОФИРА ЧРЕЗ МИТНИЦИТЕ

ВЛАСТТА КАТО ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА

АТАНАС ПАНАЙОТОВ: ДО НЯКОЛКО ГОДИНИ ВСИЧКИ УМНИ И ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА ЩЕ НАПУСНАТ СТРАНАТА

ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ ВЕЧЕ РАБОТИ ЗА ВЛАСТТА

КОНСТАНТИН ДИЧЕВ: ДЕГРАДАЦИЯТА НА ГОРИТЕ ЩЕ ВОДИ ДО ЗАСУШАВАНЕ НА КЛИМАТА…

ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЮ С ПИСАТЕЛЯ ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ

КОСТАДИН ЧАКЪРОВ: ПЪРВАНОВ ЩЕ БЪДЕ ЕДИН ПЕНСИОНИРАН ПРЕЗИДЕНТ

ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: КАКВИТО СМЕ, ТАКАВА НИ Е И ВЛАСТТА…

17 БИВШИ ЕВРОКОМИСАРИ ВСЕ ОЩЕ ПОЛУЧАВАТ ПО 96 ХИЛ. € ГОДИШНО, ВЪПРЕКИ ЧЕ РАБОТЯТ В ЧАСТНИ ФИРМИ

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3649

Posted by on февр. 6 2011. Filed under Скандално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.