ТРУДНАТА СТРАНА НА ТИЙНЕЙДЖЪРСКИТЕ ВРЪЗКИ

Нима всеки не търси любовта? Нима всеки няма нужда от нея… Много са хората, които твърдят ,че „така им е добре”, но надали има човек на този свят, който да не иска да обича и да бъде обичан. Като млад човек (бел. 17 години) и мен ме вълнува тази тема. В момента се усмихвам, но наистина е така. Всеки човек има нужда от любов, а от каква точно любов зависи от неговата зрялост и съответно неговите потребности.

Аз бих искала да ви представя няколко проблема при младите хора и то точно в любовното поле, всъщност те не винаги се срещат само и задължително при младите хора, затова четете внимателно!
Пубертетът напредва и скоро първите любовни трепети се появяват и то в пълния им аспект, не само изразявайки се по открито възхищение от чара и красотата на любим актьор/актриса, ами пренасочването на цялата енергия към реален обект от обкръжението. Казах го прекалено официално с други думи тийнейджърите са осъзнали техния пол и търсят емоционална обвързаност и секс. Лошото е, че при някои момичета емоцията ги подвежда да прибързат към второто, а сексът не е нищо лошо или нередно, тъй като е едно от най-естествените неща на този свят и естествено продължение на връзката на двама души. Лошото е, че някои момичета се оставят да бъдат подведени от фалшивата любов на някое момче и да са дотолкова хлътнали и изпаднали в зависимост от него, че да не смеят да откажат на „любимия” си. Имам една позната, която ходи с мой съученик точно две седмици. Може би достатъчен период да се привържеш към един човек и да го обикнеш и.. дори достатъчен период за едно момче да се обвърже… Но след като се разделиха, тя продължи да го преследва, да се унижава по всякакви начини, за да привлече вниманието му. Е, резултат имаше, ходиха месец и той пак я изостави. Дали си е струвало цялото това унижение и пренебрегване на собствената личност, за да бъдеш с някого един месец, а накрая той да те отреже? Дали момичетата или дори и момчетата в подобна ситуация трябва да си припомнят, че каквото и да се случва в техния живот ТЕ са на първо място.
Истината е, че любовта в нашата възраст е колкото силно желана, така и трудно достижима. Младите влюбени имат какви ли не пречки помежду си. Изключително е, когато някой от тези юношески връзки оцелеят и дори после прерастнат в брак. Имам приятелка, чиито родители са заедно от 18-тата им годишнина, учили са заедно, студенствали са заедно, правили са всичко заедно и продължават да го правят! Трудната страна на тийнейджърските връзки е, че младите влюбени трудно могат да си намерят място и време, където да се усамотят и да покажат чувствата си, а именно това бързане и  претупване на нещата разрушава романтиката и дори най-красивите и искрени чувства. Наистина не ни е лесно на нас младите. Това прозвуча като оплакване, но не, аз просто искам да  ви накарам да обърнете внимание на един факт. Странното е  в тази ситуация, че родителите на „децата” сякаш не могат да повярват, че те изпитват подобни трепети и приемат връзката им съвсем несериозно. А истината, че родителите ни са приемали връзките си на тези години сериозно и са ги бранили ревниво, така както и ние правим!
Но нека все пак не изнасям тирада по темата. Единственото, за което призовавам, е младите хора добре да внимават в преценката си и да поставят на място тези, които си играят с чувствата им. Абсолютно никой няма право да го прави! А колкото до родителите, те могат само да помагат! По-добре не се присмивайте на сериозността на връзките ни, не ни съдете, а помагайте. Няма да ви казвам точно как, все пак за всяка ситуация е различно.


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

ЛЮБОВНА ПРИКАЗКА

ЗАБРАНЕНИЯТ ПЛОД

ЗАЩО ЖЕНИТЕ ОТКАЗВАТ НА МЪЖЕТЕ?

ЛЮБОВТА ПРЕЗ ДЕТСКИТЕ ОЧИ

ИСТИНА ИЛИ ЛЪЖА?

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1562

Posted by on окт. 15 2008. Filed under За любовта. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

ТРУДНАТА СТРАНА НА ТИЙНЕЙДЖЪРСКИТЕ ВРЪЗКИ

Нима всеки не търси любовта? Нима всеки няма нужда от нея… Много са хората, които твърдят ,че „така им е добре”, но надали има човек на този свят, който да не иска да обича и да бъде обичан. Като млад човек (бел. 17 години) и мен ме вълнува тази тема. В момента се усмихвам, но наистина е така. Всеки човек има нужда от любов, а от каква точно любов зависи от неговата зрялост и съответно неговите потребности.

(още…)

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=827

Posted by on окт. 4 2008. Filed under За любовта. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Последни публикации

Последни коментари

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.