ТРИ ГОДИНИ УПРАВЛЯВА СЪС СПОРТЕН ЕКИП, А КАТО СТАНА НАПЕЧЕНО СЛОЖИ БОЛНИЧНИЯ ХАЛАТ

Shapka BorisovВинаги преди Олимпиадата има състезатели, които се „разболяват“. Нашият бивш премиер през цялото си управление играеше футбол, тенис и карти. Ходеше в чужбина и му организираха тенис с охраната. Гледаше мачове по цяла Европа, ходеше по анцуг и гащета, бягаше от работа да спортува, поръчаше си правителствения самолет да му докара отбора, в който е картотекиран, да играе с него чак във Варна. Но това беше, докато нещата вървяха добре – слабите се мачкаха, усмивката беше неизменна, парите се харчеха, биеха се чимбери на президента и ритници на земеделския министър в Япония, пурите си димяха… Ех, живот здравей!

Borisov machА когато стана напечено…

Borisov HeofitВ неделята, когато голяма част от България изригна на улицата (17 февруари 2013), по собствените му думи, казани на пресконференция (18.02), на която обяви, че няма да си подава оставката, е ходил да рита мач. Тогава за пръв път в своята лична медийна история се кри три дни от медиите. Във вторник си подаде оставката (19.02).

Прощалното му слово в парламента (исторически момент за всеки премиер) беше хленчене за заплаха за собствения живот и разказ за някакъв сръбски мафиот.

Няколко дни по-късно министър-председателят в оставка влезе в Правителствена болница с високо кръвно. И започна кризисният ПР с болничен халат – вика патрираха, министри да обявяват състоянието му, звъня на Меркел… Търсеше съжаление, искаше закрила.

Страхливият човек винаги казва, че няма алтернатива. Стане ли напечено около някога веднага се жертва и никога не се защитава (от зам.кметове като кмет на София, през министри и партийци, та чак до лично номинирания кмет на Варна на връх националния празник). Неморалният човек мачка слабите, когато е силен, и лази пред силните, когато е слаб. Но само слабите духом могат да му повярвят и да му простят.

Автор: Екип на Общество.нет

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=6257

Posted by on мар. 3 2013. Filed under Анализ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 коментара for “ТРИ ГОДИНИ УПРАВЛЯВА СЪС СПОРТЕН ЕКИП, А КАТО СТАНА НАПЕЧЕНО СЛОЖИ БОЛНИЧНИЯ ХАЛАТ”

  1. Солидарен съм с мнението на г-н Марков. Време е и политиците да кажат мнението си. Разбира се не традиционните, парламентарните и казиционните. Все пак без партии няма да минем и е важно кои ще са те.

  2. Dobrinka

    Аз съм обикновена българка,безпартийна.Живяла съм доста дълго .През моя живот преминаха много правителства,толкова много,че вече се обърквам кое след кое беше в статистиката по време.Дори се опитвам съвсем съзнателно да не ги помня.В унисон със собственото ми име Добринка,съм се самовъзпитала да помня само добрите хора и добрите дела,лошото забравям.Животът ми премина в борба за работа(в момента съм безработна) и в борба с бедността.Според мен политиката е място за непочтенно,аморално забогатяване ,ограбване на тотално обеднялия народ.,всеки политик влиза в политиката само с тая мисия.Млади хора,обръщам се към вас:променете системата! Може би като начало трябва да се намали драстично броя на политиците и на АДМИНИСТРАЦИЯТА и към всеки политик да бъдат поставени много ,сменящи се на ротационен принцип ,контролиращи работата му млади хора.И още нещо:заплатата на политика ,а и на всеки работещ извън политиката,да бъде обвързана с минималната заплата и като начало 2 минимални заплати.Това е начинът по естествен път да падне броя на политиците,цените на стоките ,да намалее бедността.По естествен път ще се разкрият много работни места,ще се появят много български фирми ,ще се засили износа на стоки за сметка на вноса.Най-важното- монополистите ще си заминат сами ,защото получаването на заплата над две минимални ще се криминализира.Да, ще има и миграция,някои хора ще предпочетат да работят в чужбина.Част от техните доходи могат чрез закон да пълнят хазната,която да дотира цените на вносните стоки,без които икономиката не може да съществува.До тук моите мисли и предложения замирисаха на социализъм,нали?Ами щом са ни докарали до безизходица,вероятно трябва да завъртим колелото на историята,макар и за известно време…

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.