ТРИ ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА НЕЛЕГАЛЕН СОФТУЕР!?

Жител на Винковци в Хърватия бил изненадан в дома си от нахлули полицаи, които го претърсили и намерили пиратска версия на Microsoft Windows и Microsoft Office. Злополучният собственик е заплашен от 3 години затвор за нелегален софтуер.  Местните власти са подготвили обвинителен акт, но цялата история, по думите на техен представител, е невероятна.

„Подготвих обвиненението по един коректен начин съобразен със закона, само че за мен е неприемливо някой да бъде обвиняван за подобно нещо. Това може да се случи на всеки, който притежава нелицензирана касетка, детска игра или нещо подобно и заради това да прекара 3 години в затвора!”, казва пред местния вестник 31 годишния мъж.

По време на претърсването се установило, че задържания използва пиратски софтуер от 5 години. Подобен род „престъпления” обиконовено завършват с условни присъди.

Полицейски шеф от района на Вуковар коментира, че „Полицията обикновено няма навика да влиза в домовете на хората и да рови из компютрите им. Подобни арести са свързани с други разследвания като финансови измами, различни заплахи за сигурността или детска порнография”. 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2329

Posted by on юни 19 2009. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.