Тотален контрол

През почивните дни София бе блокирана заради очакваното посещение на президента на САЩ Джордж Буш. 3000 полицаи, целия състав на НСО, екипи от ДОТИ и екипи на военно-разузнаване бяха по улиците на София. Всичко се проверяваше щателно, всичко се заснемаше с камери и следеше от съображения за сигурност.

Стигна се до там по нощите полицаи да нахлуват в  собствения ти дом и да проверяват дали наистина живееш там, отцепените районни, за които се говореше от 1 седмица в медиите, изведнъж станаха малко повече, за жалост без знанието на гражданите. Заглушавани и подслушвани бяха летища, сгради и улици.

Но дали всичко това остана и бе само за тези 2 дена от посещението на най-застрашеното лице на земята…. Не мисля, защото този процес и нещата, които стават започнаха много отдавна, точно от САЩ и за жалост набират скорост и в България.

Абсурдите, на които сме свидетели, днес ни показват, че не само ние, но и нашите деца са застрашени от липса на неприкосновеност на личността и правото на  лична свобода. Пример, разбира се, е нововъведената технология в известно столично училище, в което се допускат учениците само и единствено вече по техните пръстови отпечатаци. Така още от първи клас за вашето дете ще се знаят някой хора много повече, от колкото вие самите знаете за него. Ще си кажете – „това е за сигурността”, но всяка човешка дейност е свързана с риск и опасност.

Инсталирани бяха камери за следене и наблюдение на възлови не само вече кръстовища, пътища, ски писти, а отскоро вече и по плажовете по родното ни Черноморие.
От друга страна мерките, които МВР и по-конкретно КАТ взеха с борбата по пътищата отново се оказаха неадекватни и малоумни. За пореден път бяха увеличени глобите за превишаване на скоростта и отново ще се види, че всичко това е НЕефективно, както се видя от миналите години – солени глоби и двойно повече жертви по пътищата.

Поредното безумие, които измислиха  от МВР, бе за коланите на таксиметровите шофьори. Нека всеки от вас сам стигне до извода с какво те са по застрашени и какво им дава привилегията да не слагат колани . Те, значи миропомазаните, не слагат колани, защото не е удобно, а останалите се гърчим под забраната на едно провалено управление.

Очаквайте в най-скоро време камери в детските градини, кръвни проби на 2-та родители при записване на ученици в училище, камери във входовете и Бог знае още какво ни чака….


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

Камили, камили, немили?

Работата на политиците

ХАСТАР

Пари на вятъра

Евтин популизъм или безмозъчност

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=60

Posted by on юни 14 2007. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.