ТОП СЪВЕТНИК НА ТУРСКИЯ ПРЕМИЕР: В ЕВРОПА ПРЕДСТОЯТ ВЪЛНЕНИЯ

Bulut

Старшият съветник на турския премиер (Йит Булут) каза на конференция в германския град Кьолн, че очаква „Европейска пролет“ по подобие на арабската, защото Европа е в упадък.

„Всеки очаква „пролет“ в Египет, Азербайджан, Казахстан или в Централна Африка. Аз очаквам „пролет“ в Европа.  Погледнете ли европейската история, ще видите, че когато авоарите се свият, държавните субсидии намалеят и парчетата от пая станат по-малки, европейците се обръщат един срещу друг“, каза на форума Булут.

„Безработицата в Северен Рейн-Вестфалия е 29 %. Защо? Защото мините бяха затворени заради стратегията на Европейския съюз. Тези хора не са социални като нас. В анадолско-ислямския синтез, ние ядем пилето, което сме си донесли от село, можем дълго време да се справяме сами. Но европейците нямат тази култура. Така че аз не очаквам Арабска пролет в Европа. Очаквам „пролет“ в Германия, Франция и Италия“.

Ийт Булут е бивш водещ на новините и шеф на частния телевизионен канал 24 ТV. Беше назначен за топ съветник на Реджеп Ердоган през юли 2013 година. Все още води своя рубрика в daily Star. По време на протестите в парка Гези, той стана световноизвестен с изказването си, че чужди сили се опитват да „убият Ердоган с телекинеза“.

По информация на Анадолската телеграфна агенция

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=8138

Posted by on дек. 1 2013. Filed under Утре. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.