ТОЙ И ТЯ – НЯКОИ ЗАБЛУДИ ЗА МЪЖЕТЕ, ЖЕНИТЕ И СЕКСА

Вярно ли е, че мъжете имат по-големи сексуални апетити от жените?

Не. Мъжката сексуалност просто е по-очевидна и се задейства по-бързо дори само при наличието на визуален дразнител. В същото време жената реагира на звука, на мириса, на допира. “Освен това – подчертават известните сексолози Милфорд и Гейнъм – мъжкото желание се събужда от хормона тестостерон, а женското – единствено от факта, че някой те желае.”
Може ли човек да се откаже напълно от секса, без това да има вредни последици за здравето му?
Зависи дали изборът е свободен, какъвто е случаят с монасите, или наложен от обстоятелствата – развод, смърт в семейството, липса на желание и у двамата партньори. Във всички случаи въздържането от секс се компенсира или чрез мастурбация, или чрез трансформиране на неизразходваната сексуална енергия в работа, в творчество и т.н.
Колко често трябва да се прави любов?
Няма абсолютно никакво правило, защото сексуалните нужди на мъжа и жената не еволюират по един и същ начин. С възрастта жената опознава по-добре себе си и тялото си, по-активно започва да търси и да получава плътски удоволствия, докато мъжът след 40 години постепенно се укротява. Според статистиката една двойка на 40 години прави любов 2 пъти седмично, докато трийсетгодишните стигат и до 5 пъти.
Вярно ли е, че еротичните желания на жената са най-силни преди и след месечния и цикъл?
Да, но само ако не се предпазва от бременност чрез орална контрацепция.
Ако и двамата партньори вече не се вълнуват сексуално един от друг, какво трябва да правят – да анализират цялостно отношенията помежду си или да търсят нови ерогенни зони?
И двете, казват специалистите. Двамата могат да прибягнат до отдавна познатите средства – секси бельо и еротична литература, или пък да се ориентират към специални масажи, софт-порно, разговор със сексолог. Все пак най-добре е да гасят телевизора и да хукват към леглото, преди да им се е доспало. Най-страшният враг на секса си остава умората!

Вярно ли е, че след развода при едни и същи обстоятелства жените наддават повече в сравнение с мъжете?
Не е вярно. Проучванията показват, че тъкмо мъжете след развода са склонни към преяждане и надебеляване.

Жените се влюбвали по-често от мъжете?
Не е вярно. Според едно наскоро проведено проучване след четвъртата среща 1/5 от мъжете вече са убедени, че са хлътнали, докато от седем жени една смята, че е захапала въдицата. След двайсетата среща около 40% от жените все още не са убедени в своите чувства, докато 30% от мъжете вярват, че става дума за истинска любов.

Мъжете планират действията си по-добре и мислят за бъдещето повече в сравнение с жените?
Не е вярно.Според проучвания на психолози представителките на нежния пол съставят плана си на действие по-добре в сравнение с мъжете и мислят повече за бъдещето от тях, Тъкмо това е причина за честите женски безпокойства.

Мъжете са по-големи поспаланковци.
Не е вярно. Средната продължителност на нощния сън при жените е с около 1час по-голям.
Мъжете спят повече в почивните дни и когато имат възможност – след обяд.

Мъжете висят по-често пред телевизора.
Не е вярно.От проведени анкети в установено, че представителките на прекрасния пол прекарват седмично пет часа повече пред синия екран.
Те обаче гледат избирателно и само любими предавания.

Жените са склони да обвиняват мъжа за неизживения от тях организъм.
Не е вярно.За жените стигането до кулминацията не винаги е най-важното. За тях е по-важно мъжът да е мил и нежен в леглото.

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=828

Posted by on окт. 10 2007. Filed under За любовта. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20477 лв
 CHF =  1.71926 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18712 лв
100  RUB =  2.52821 лв
 USD =  1.66072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.