ТОВА СА ЛЕКАРИ, ТОВА СА ДОБРИ ХОРА, ТОВА Е ИСТИНСКА ИСТОРИЯ

Операция по разделяне на сиамски близнаци бе извършена в Австралия. Тя продължи 31 часа без прекъсване. Главите на двете момиченца от Бангладеш – Кришна и Тришна са разделени на 30-я час. Историята им е покъртителна. Ще я прочетете по-долу.

За тези часове без да почиват екипите хирурзи разделяли главите на момичетата буквално милиметър по милиметър. Проверявали са най-малките кръвоносни съдове и са следили да не остава и най-малкото замърсяване с отстранена тъкан.

По време на маратонската операция те постоянно се натъквали на ситуации, които не можели да предвидят, но в крайна сметка успели да разделят мозъците на дечицата. Най-голямото им притеснение било да не се получат кръвоизливи при отварянето на главата на близнаците.

Единият от лекарите направил двучасова почивка в която се налагал с топли кърпи, докато останалите работили без нито минута почивка. „Направо бяха фантастични. Незнам как издържаха". възкликна журналист отразявал операцията.

Децата са в Кралската детска болница в Мелбърн и най-верояно ще бъдат поставени в изскуствена кома за няколко дни. Момичетата са на 2 години и 11 месеца, а операцията се подготвя 2 години.
 
След като се родили родителите им ги захвърлили в сиропиталище. Там ги открили двама австралийски доброволци. Струва си да споменем имената им: Даниел Нобъл и Натали Силкок, които обещали, че ще помогнат. И удържали на думата си. Започнали неуморно да събират средства и момичетата били отведени в Мелбърн за животоспасяващата операция.
 
Това са хора, а?!

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2701

Posted by on ное. 18 2009. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.