ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО

Българският хелзинкски комитет сезира Комисията за защита от дискриминация заради наредбата на МВР, поставяща ограничения за външния вид на полицаите. В разпоредбата, приета през тази година, се изисква от тях да са прилично подстригани, обръснати и с естествен цвят на косите. На мъжете в униформа се забранява да носят обеци, гривни и други накити. Изключение се прави единствено за жените. Според вносителите на сигнала тези изисквания спрямо мъжете полицаи представляват пряка дискриминация, тъй като ги засягат несъразмерно в сравнение с колегите им от нежния пол, съобщи Дарик радио.

Може би някой си мисли, че МВР  е нещо средно между доброволческо формирование, моден клуб и разбойническа банда? Ако е така една от причините е липсата на дисциплина. От БХК искат да решат проблема, но по начина по който го правят само го задълбочават. Ако трябва да се перефразира Гьоте това е тази сила, която иска да твори добро, а само зло върши. В конкретния случай ченгета със златни накити, сръбски опашлета и ноктета на малкия пръст не са пример за гражданско доблест и обществено доверие. 
Многократно съм предупреждавал, че влезе ли се в спиралата на дискриминацията всичко се превръща в обект на дискриминационност – отворена неправилно врата, хвърлен поглед, разлято кафе, изпусната реплика, конотацията на името ти. Оттам следва забатачена съдебна система, страх от изразяване на мислите си и подмолни обществени процеси. Подобни организации ми приличат на онзи маратонец, който продължил да тича след финала, просто защото забравил, че е на състезание.
 

ПОСЛЕДНИТЕ 5: 

ОНБ НАСТОЯВА ЗА ИЗТЕГЛЯНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ КОНТИНГЕНТ ОТ ИРАК

МЛАДЕЖТА НА БЪЛГАРИЯ И ДИСЦИПЛИНАТА В УЧИЛИЩЕ

ЛЮБОМИР ВЪЛКОВ: ВОДАТА ЩЕ СТАНЕ ПО-СКЪПА ОТ ПЕТРОЛА

"А ЩО Е СВОБОДА?"

ИМА ЛИ НУЖДА ОТ ЕВРОЛИНГВИСТИКА В БЪЛГАРИЯ

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1649

Posted by on ное. 7 2008. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.23646 лв
 CHF =  1.68128 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18663 лв
100  RUB =  2.64111 лв
 USD =  1.67595 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.