ТИГРОВИ КОМАРИ НАПАДНАХА ФРАНЦИЯ

Френското правителство използва хеликоптери, за да се справи с нашествието на тигрови комари в северната част на страната, до белгийската граница. Те напръскали с токсични препарати над 60 декара, където се развъждали гадинките. Тигровият комар (Aedes albopictus) е известен с болезнените си ухапвания, които причиняват различни алергични реакции. Сред уменията му фигурира и пренасянето на 22 различни тропически болести, в това число и жълта треска. Нарича се тигров, заради ивиците по гърба му, които се виждат на горната снимка. В Европа идва от Югоизточна Азия в контейнери пълни с гуми втора употреба. Само през 2007 година около 250 души са заразени с тропическа денгу треска  в италианския град Равена  вследствие на ухапвания от тигровите нашественици.

През 90-те години Италия подценява опасността и до ден днешен страда от този проблем. Именно поради това французите форсират силите си, за да изкоренят опаността в зародиш. Според местни етимолози (специалисти по насекомите) въпросът с разпространението на тигровия комар в Европа трябва да се решава радикално и бързо, за да не доведе до тежки последствия и епидемии.
 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ИДВА НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ

ДА АМА НЕ. ТУКА Е БЪЛГАРИЯ !

ИЛИЯНА ЙОТОВА: ДО 2 г. СЪСЕДИТЕ В ЕДИН БЛОК ЩЕ МОГАТ ДА ПОЛУЧАВАТ ТОК ОТ РАЗЛИЧНИ ДРУЖЕСТВА

ДОБРОВОЛНАТА СТЕРИЛИЗАЦИЯ НА МЪЖЕ ПРОЦЪФТЯВА В КРИЗАТА

ПРИЗРАК БРОДИ ИЗ ЕВРОПА

ПОВЕЧЕ ЕЛЕКТРОМОБИЛИ В ШВЕЙЦАРИЯ ДО 2010 ГОДИНА

ГОЛЯМОТО ЕЗЕРНО-МОРСКО ЧУДОВИЩЕ В ШВЕЦИЯ

ШВЕДСКИ ГРАД ОБМИСЛЯ ТОТАЛНА ЗАБРАНА НА КОЛИ В ЦЕНТЪРА

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2334

Posted by on юни 22 2009. Filed under Утре. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21044 лв
 CHF =  1.72899 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.20773 лв
100  RUB =  2.50532 лв
 USD =  1.66185 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.