ТЕРОРИЗМЪТ КАТО ИЗПИТАНИЕ ЗА ТВЪРДОСТТА НА БЪДЕЩИТЕ РЕШЕНИЯ

В днешно време няма недосегаеми пред лицето на тероризма. Насилието над невинни не се съобразява пред каква държава стои. Дори и управляваната с твърда ръка Русия в един момент е беззащитна. Всички хора изразяват крайното си възмущение от тези варварски актове чрез които се погазват християнските ценности. Страданието на невинните, предизвикано от терористи, незачитащи човешката свобода и живот, поставя пред тежки дебати всички цивилизовани държави. Всичко това се прави с една единствена цел – да се постави на изпитание твърдостта на бъдещите решения. Защото адекватността на светските държави не е насочена към регреса на религия изкривена през погледа на фундаментализма. Опасността от  фундаментализма идва от много добрата инфилтрация на нейните членове в нашите общества. Сляпата толерантност на европейските държави към други етноси и религии в един момент ги поставя в положението на техен заложник. Толерантни сме към религията им, към техния бит, към тяхната култура, към бедността им, към сълзливите им истории, толерантни сме към всичко тяхно. В един момент обаче  се оказва, че те не са възприемчиви и толерантни всичко наше. Даже сме свидетели на това как ни се насажда тяхната култура. Все повече трябва да се съобразяваме с хора, които категорично не желаят да се интегрират, където и да е. Насила задълбочават разделението на етническа основа между гражданите на едно и също общество. Насажда се по абсолютно провокативен начин тяхната различност (въпреки, че са малцинствени групи). Трябва да се съобразяваме с тях морално, политически, културно а скоро и демографски. Има една народна мъдрост – „Прекален светец и Богу не е драг”. Така че да не стане прекалената толерантност да ни изяде главата?  Както казва премиера: на всеки ъгъл има дюнери!

 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ЗА ВАЖНИТЕ И ОЩЕ ПО-ВАЖНИТЕ НЕЩА В ЖИВОТА…

ИСТИНСКА ИСТОРИЯ НА ИСТИНСКИ ЙОРДАНОВДЕН

АКО СИ VIP ИМАШ ПО-ГОЛЕМИ ШАНСОВЕ

ЗАПОЧНАХА НИ

СТРОЕЖЪТ НА ЗАТВОР ВЪВ ВОЛУЯК БЕЗ ДЕБАТ ЩЕ ДОНЕСЕ НОВИ КОНФЛИКТИ НА ВЛАСТТА

ПРОМЯНА В СТАНДАРТА ИЛИ ЧЕРНА СТАТИСТИКА

АЛЛАХ АКБАР ВЕЧЕ И В СОФИЯ

ТАВАНЪТ НА КОМПЕТЕНТНОСТ НА УПРАВЛЯВАЩОТО МНОЗИНСТВО СТИГА ДО ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА

ОТ НЕБЕТО ИДВА ХИМИЯ – СКРИТА ИСТИНА ИЛИ ЯВНА ЛЪЖА

В ДЕНЯ НА ОХРАНИТЕЛЯ* ПЪРВАНОВ СТАРТИРА НОВО ОФ

ПРАВИТЕЛСТВОТО ГУБИ ПОСОКАТА

ИЗВИНЕНИЕ ЗА ЕДНА ЗАБЛУДА

ВДИГАНЕТО НА ОСИГУРОВКИТЕ Е ПИРОН В КОВЧЕГА НА ИКОНОМИКАТА

ПРОБУЖДАНЕ

НАЙ-ЧЕСТАТА ПАЦИЕНТСКА ПЪТЕКА – ОСИГУРОВКА, ДОПЛАЩАНЕ, РУШВЕТ, ЛЕКАРСКА ГРЕШКА

НЕНУЖНАТА ПИСТА

ОТ НАЙ-ДОБРЕ ОХРАНЯВАНАТА ЮЖНА ГРАНИЦА В ИЗТОЧНИЯ БЛОК ДО РАЗГРАДЕНИЯ ДВОР НА ЕВРОПА

3 ПРОБЛЕМА НА РЕДА В СОФИЯ – ТАКСИТА МЕНТЕ, ПРОСЯЦИ, МАГРИСТРАЛНИ ПРОСТИТУТКИ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3616

Posted by on ян. 26 2011. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.