Тази седмица мислех да пиша първо за снега, но някакси темата се преекспонира, а работата остана нес

Тази седмица мислех да пиша първо за снега, но някакси темата се преекспонира, а работата остана несвършена. Скандалите продължиха и накрая концесионерите май пак ще си приберат парите. Поне да не ни пускат репортажи, в които да гледаме как се чисти Виена, че и без друго смачканото ни самочувствие отива на кино.

После мислех да пиша за протеста на аптекарите, които по досегашната схема пак ще са два дена иху – на третия тихо. Протестираха фармацевтите за по един час, ама май никой не разбра.

Докато не ме подразни нещо, което аз смятам, че е наистина също толкова, че и по-важно. Гледам известен актьор яде комари в един телевизионен клип и обяснява как от тях не можем да се заразим от СПИН. Наистина чудесен начин да направиш антиспин кампания за много пари, т.е да ги усвоиш бързо и лесно. Вместо да се занимаваш с някакви програми по училищата, в университета, във все още съществуващите младежки домове, пускаш едни атрактивни клипчета, с които хората ще се позабавляват няколко дни, отчиташ проекта и прибираш парите.

Ето по този начин обричаме на невежество цяло едно поколение. Защото младите хора не ги е еня за термини като „сексуално здраве” и са сигурни, че са много информирани е че на тях не може да се случи. Сексът е навсякъде – по телевизията, в интернет, на улицата, в дискотеката, в училище – СПИН-ът също. Вместо тези пари за скъпи рекламни кампании да изтичат в американските телевизии, те трябва да влизат в българските училища, да стигат до тийнейджърите, да отиват там, където наистина ще има ефект от кампанията – както се казва при потенциалните бенефициенти. Така ще е, докато не осъзнаем, че обричаме децата си на невежество и оставяме агресията и наркотиците да ги завладеят изцяло. А замисляме ли се дали някой не цели точно това?!


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

Гробището около нас

Обществено – “журналистическата” импотентост ражда чудовища

БЕЗОЧИЕ

ЛИЦЕМЕРИЕ

РАВНОСМЕТКА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=97

Posted by on ян. 10 2008. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.24814 лв
 CHF =  1.72502 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18346 лв
100  RUB =  2.5461 лв
 USD =  1.717 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.