ТАВАНЪТ НА КОМПЕТЕНТНОСТ НА УПРАВЛЯВАЩОТО МНОЗИНСТВО СТИГА ДО ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА

Законът за движение по пътищата отново е пръв парламентарен приоритет. Само него бистрят, промотират кампании, бълват заклинания за измислената война по пътищата, всеки месец го променят. Все удобни теми, за да се тюхкат пред телевизорите доста хора и да цъкат с език колко идиоти има по пътищата. И да не мислят толкова по други, по-маловажни въпроси. Темата си е архи полпулиската, откъдето и да се погледне.

Един нов път не построен, но страната вече е опасана  с камери, санкциите завишени в пъти, взимат се книжки дори за превишена скорост. Ако 260 000 хил. нарушения са записани от камери (гордо прогласени по всички медийни канали) и над 100 хиляди водачи трябва да останат без книжки, не трябва ли да се замислят пишман законотворците, че има нещо сбъркано във философията и организацията за движение по пътищата.

 
Въпросът е кой кара кола, а отговорът прост – икономически активното население. Безработните, пенсионерите, децата не управляват масово автомобили. Икономиката се движи от работещите. Държавата се крепи на тях.

Мисленето очевидно е загуба на време, защото целите на поредните санкции са други. Трябва да се събират пари за изпразнения бюджет и да се монтират още камери, което пък са си огромни средства в монополни фирми. Криза е все пак.

 
Ако не могат да се справят с толкова елементарно уравнение – как ли ще справят с реформи в тежки и тромави системи като здравеопазване, висше образование, наука, пенсионна система, енергетика, граничен контрол, нелегална емиграция…


ПОСЛЕДНИ
СТАТИИ:

ОТ НЕБЕТО ИДВА ХИМИЯ – СКРИТА ИСТИНА ИЛИ ЯВНА ЛЪЖА

В ДЕНЯ НА ОХРАНИТЕЛЯ* ПЪРВАНОВ СТАРТИРА НОВО ОФ

ПРАВИТЕЛСТВОТО ГУБИ ПОСОКАТА

ИЗВИНЕНИЕ ЗА ЕДНА ЗАБЛУДА

ВДИГАНЕТО НА ОСИГУРОВКИТЕ Е ПИРОН В КОВЧЕГА НА ИКОНОМИКАТА

ПРОБУЖДАНЕ

НАЙ-ЧЕСТАТА ПАЦИЕНТСКА ПЪТЕКА – ОСИГУРОВКА, ДОПЛАЩАНЕ, РУШВЕТ, ЛЕКАРСКА ГРЕШКА

НЕНУЖНАТА ПИСТА

ОТ НАЙ-ДОБРЕ ОХРАНЯВАНАТА ЮЖНА ГРАНИЦА В ИЗТОЧНИЯ БЛОК ДО РАЗГРАДЕНИЯ ДВОР НА ЕВРОПА

3 ПРОБЛЕМА НА РЕДА В СОФИЯ – ТАКСИТА МЕНТЕ, ПРОСЯЦИ, МАГРИСТРАЛНИ
ПРОСТИТУТКИ

ЖАДУВАНА РЕФОРМА

ГЕЙ ПАРАД В СОФИЯ – ДАДЕНО ПРАВО ИЛИ ТЪРСЕН КОНФЛИКТ

НЕДРУЖЕЛЮБНИ ХОРА, СПЕКУЛАНТИ, ОПЕРАЦИЯ ЧЕРЕША И ЗАЩО
НЯМА
БЪЛГАРСКИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ

ЗАЩО НЯМА КОНЦЕРТ ЗА ВИДИНСКО?

МАЙКА НА 62

ПРЕДУЧИЛИЩНА ПОДГОТОВКА ОТ 4 ГОДИНКИ

НАСИЛИЕТО СРЕД УЧЕНИЦИТЕ – ВРАТА КЪМ УТРЕШНИЯ ДЕН

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3492

Posted by on ное. 24 2010. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.