С ПОВИШАВАНЕ НА ДАНЪЦИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ УВЕЛИЧИ ПОТРЕБЛЕНИЕТО

Предизборните обещания на новото правителство се оказаха като отражение в огледалото – едно се обещава, а се прави точно обратното. Списъкът не е малък:

Обещаваха намаляване на данъците, а всъщност единственото на което сме свидетели са предложения за тяхното драстично увеличаване.

Здравните вноски не се увеличиха едва след обществен натиск (за какво въобще се осигуряваме здравно е отделен въпрос).

От идеята за намаляване на ДДС се стигна дотам да се коментира размера му да е 22%. Ето това е „намаление” –  от 20% на 22%. Как ще се борим с кризата? Очевидно като намалим свободните пари в населението. Управляващите поне да си отворят учебниците по икономика и да прочетат какво пише в тях. ПО ВРЕМЕ НА КРИЗА ДАНЪЦИТЕ СЕ НАМАЛЯВАТ, ЗА ДА СЕ УВЕЛИЧИ ПОКУПАТЕЛНАТА СПОСОБНОСТ НА НАСЕЛЕНИЕТО И ОТТАМ ДА СЕ УВЕЛИЧИ ОБОРОТА НА ПОТРЕБЯВАНИТЕ СТОКИ И УСЛУГИ, А ОТТАМ ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАТ ПРИХОДИТЕ НА ДЪРЖАВАТА ПОД ФОРМАТА НА ДАНЪЦИ. 

Ако управляващите не вярват, да си направят справка с ефекта, който се постигна с намаляването на размера на данък печалба. Намали се размера му и в същата тази година приходите в бюджета от данък печалба се увеличиха-и то драстично. Както винаги историята е показателна и само трябва да се поучим от нея. Не може да се предлагат ту леви,ту десни предложения и накрая нищо. От това не е видно сегашното правителство каква политика следва-лява (етатистка) или дясна (пазарна).

Също така не е ясно каква партийна програма следват, а все повече се поражда въпроса – изобщо имат ли такава? Това хаотично поведение е характерно за група събрана на случаен принцип, а не на политическа сила със собствена идеология и принципи, които да се спазват и защитават. Не се забелязват и заченки на управление с твърда и непоколебима ръка, която да хване здраво юздите на държавата. Крайно време е правителството да вземе страна – или да подкрепя бизнеса, откъдето идват парите в държавата, или да се изправи срещу него, като го съсипе с данъци. Истината е проста -няма ли бизнес в една държава, няма и пари. Оцеляването на управляващите на политическата сцена не трябва да става  за сметка на народа, още повече пък на всяка цена, както прозира от сегашните им предложения и идеи. Поне отвориха работа за психолозите за години напред. Не остана социална група, която да не преживя стреса от някое от правителствените предложения за реформи.

 


ПОСЛЕДНИ
СТАТИИ:

ЛОВ НА ГМО ВЕЩИЦИ ЗАПОЧВА У НАС?

ВСЕ ПО-СИЛЕН НАТИСК В ДАНИЯ ДА СЕ ПУБЛИКУВАТ ЗАПЛАТИТЕ НА
БАНКОВИТЕ
РЪКОВОДСТВА

ПРЕКАЛЕНО ДЕБЕЛ СЪМ, ЗА ДА ХОДЯ В ЗАТВОРА

РАДИО К2 ОСТАВА В ЕФИР

ВЕСЕЛИН МЕТОДИЕВ: ВАК В СВОЯТА ТРАДИЦИЯ Е ИЗВОР НА
КОРУПЦИЯ

СОЦИАЛИЗЪМ ЗА БОГАТИТЕ

ИМЕТО НА МИСТЕРИОЗНИЯ РАЗУЗНАВАЧ ПЛАМЕН АТАНАСОВ
ПРОДЪЛЖАВА ДА ИЗПЛУВА НА НЕОЧАКВАНИ МЕСТА

КАЗУСЪТ РАДИО К2 СТАВА ВСЕ ПО-СКАНДАЛЕН

ТЕЗАТА ЗА ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ ПОСТЕПЕННО СЕ
ТОПИ

БОРИСОВ ПЕЧЕЛИ БИТКА, ГУБИ ВОЙНАТА!

ПРОФ. СТАНИСЛАВ СТАНИЛОВ: РЕКТОРИТЕ НА НЯКОИ ВУЗ-ОВЕ СА СЕ
ПРЕВЪРНАЛИ В КРУПНИ БИЗНЕСМЕНИ

ВЪЗРАСТТА
НА
ЛИДЕРА
-Калоян МЕТОДИЕВ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3069

Posted by on мар. 25 2010. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20477 лв
 CHF =  1.71926 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18712 лв
100  RUB =  2.52821 лв
 USD =  1.66072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.