С НОВИ ЛИДЕРИ СРЕЩУ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ТЕРМИТИ

Както винаги е било, външните фактори са определяли историческото развитие на България. До вкарването ни е Европа, подчертавам вкарването, основната идея на тези външни фактори беше не само затварянето на т.нар. санитарен кордон около бившия Съветски съюз, но и осъществяване на сухопътна връзка с Гърция. Освен това – да се спре настъпването на мюсюлманския елемент към Европа. По този начин ние ставаме, както е било и в миналото, предният пост на портата към ислямска Азия.

Така се спира и постепенното настъпване на бившата Османска империя към Стария континент, което е отколешната мечта на османците. Днес няма голям европейски град, в който да няма турски или арабски квартали, които живеят в затворени общности на основата на собствените си  традиции и вероизповедание.
Ето защо не трябва да ни учудват събитията в българския парламент, когато етническата партия ДПС беше лишена от голяма част от своите гласоподаватели, идващи от Турция. Това е сигнал, че  силните позиции  на ДПС в досегашния ни политически живот  постепенно ще бъдат отнети.  Прекрасен пример за това е как сигналът отвън е достигнал до ръководителя на НДСВ – Симеон Сакскобурготски. Той най-вероятно го е получил от френската  столица – Париж! С което се обяснява рязката промяна на неговата партия спрямо шестгодишния коалиционен партньор.
Подобен сигнал очевидно е достигнал и до ръководството на БСП от европейските социалисти, но той не е бил достатъчно категоричен, което намери израз в тяхното колебливо гласуване. Това е достатъчен сигнал и за появилите се нови тенденции в столетницата. 
Гласуването на еврозакона е достатъчно ясен знак, че Турция не е желана в Европейския съюз. Същото се отнася и за държавите на Балканите, в които мюсюлманите преобладават. Ето затова беше важно да се осъществи тази сухопътно-християнска връзка с Гърция.
Това е сигнал и към съвременните български политици – че в България е наложителна смяната на политическия модел и подмяната на голяма част от компроментираните ни и изхабени политици. Сегашната българска държава прилична на една дървена къщурка, проядена от термити. Тези термити са хората, които осъществиха българския преход. От сега нататък ние с помощ отвън трябва да си намерим новите национално отговорни политически лидери, а защо не и нови партии. Това е единственият препарат срещу термитите в България.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=672

Posted by on февр. 15 2007. Filed under Анализ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.